Aglomerație mare în cluburi: sute de tineri s-au bucurat de ultima seară de dans

A fost aglomeraţie în cluburile de noapte din Capitală aseară. Sute de tineri au încercat să se bucure de ultima seară de dans înainte de închiderea discotecilor. Activitatea cluburilor de noapte era restricţionată şi până acum, printr-o decizie a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică din 11 septembrie, dar, sub diferite pretexte, acestea continuau să lucreze.

separator

Cu sau fără permisiunea autorităților, cluburile și-au desfășurat activitatea și în această noapte așa cum o făceau și până la pandemie. Tinerii s-au distrat pe ringul de dans unul lângă altul, fără a păstra distanța și fără mască de protecție.

Potrivit specialiștilor în sănătate publică, aceste localuri prezintă risc sporit de infectare cu noul coronavirus.

BORIS GÂLCĂ, Director adjunct a Direcției de Sănătate Publică Chișinău:”Cunoaștem că în toate cluburile de noapte populația se distrează, tinerii se distrează, consumă băuturi, inclusiv băuturii alcoolice respectiv nu poartă mască și acolo rămâne un mediu foarte contagios.”

Activitatea ringurilor de dans, de orice fel, a fost interzisă din data de 11 septembrie, printr-o hotărâre emisă de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Acestea, însă au continuat să activeze. Despre sistarea activității discotecilor se menționează din nou în ultima hotărâre, din data de 27 noiembrie.

BORIS GÂLCĂ, Director adjunct a Direcției de Sănătate Publică Chișinău:”Activitatea tuturor instituțiilor de agrement inclusiv a cluburilor de noapte,indiferent de denumirea lor, de denumirea de firmă comercială, au fost interzise și până acum. Nu pot să vă spun din ce cauză autoritățile competente nu au stopat activitatea acestor cluburi.”

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General de Poliție, Cristina Ababii, oamenii legii au efectuat noapte trecută mai multe razii prin localurile de noapte din Chișinău unde au depistat mai multe nereguli.

Cristina Ababii, ofițer de presă a Inspectoratului General de Poliție:”Astfel, în intervalul orelor 23 și 3, au fost verificate 15 localuri de agrement, dintre aceștia 6 agenți economici activau cu încălcarea prevederilor a art. 76 prim, al codului contravențional.Cele mai frecvente încălcări sunt depășirea numărului de persoane în local, amplasarea meselor fără a fi respectată distanța prevăzută de cadru legal și altele”

Agenții economici ce nu s-au conformat măsurilor de siguranță împotriva COVID-19 riscă să fie sancționați cu amendă de până la 75 de mii de lei.

sursa: www.publika.md

Încă 19 persoane au decedat din cauza complicațiilor Covid-19. Cine sunt noile victime?
Articolul anterior
Cristina Gheiceanu, mesaj emoționant dedicat mamei sale de ziua ei de naștere
Articolul următor
Alte articole interesante