Agricultura din Marea Britanie, aproape de dezastru. Prinţul Charles: ,,Avem nevoie de o armată ca să strângem fructele și legumele”

Pandemia de coronavirus a afectat agricultura, în Marea Britanie autoritățile sunt îngrijorate de faptul că statul se confruntă cu o lipsă a muncitorilor sezonieri. În acest context, prințul Charles a făcut un apel către populație și le cere britanicilor să iasă pe câmp și să-i ajute pe fermieri să strângă recoltele, potrivit The Independent.

separator
Prinţul Charles le-a cerut marţi britanicilor să iasă pe câmp şi să ajute fermierii să strângă recoltele în timpul pandemiei de COVID-19.

,,Hrana nu apare ca prin minune, totul începe cu incredibilii noştri fermieri şi cultivatori. (…) Nu mă îndoiesc că munca va fi neatrăgătoare şi, uneori, va reprezenta o provocare”, a transmis prințul Charles de la locuinţa din Birkhall, Scoţia, potrivit The Independent și libertatea.ro.

În filmarea realizată în grădina sa de legume, prințul Charles le cere britanicilor să acționeze.

„În aceste vremuri de mari incertitudini, multe dintre activitățile noastre de rutină și stilul obișnuit de viață sunt sub presiune. Sectorul alimentar și agricol nu face excepție. Dacă vrem să culegem fructe și legume britanice anul acesta, avem nevoie de ajutorul unei armate de oameni. Alimentele nu apar ca prin minune, totul începe cu fermierii și cultivatorii noștri remarcabili. Dacă ultimele săptămâni ne-au dovedit ceva, este faptul că hrana este prețioasă și apreciată și nu vine de la sine.”

Studenţii sunt printre cei încurajaţi să ajute la completarea golului rămas de muncitorii imigranţi care acum nu pot intra în Marea Britanie, existând riscul ca fructele şi legumele neculese să putrezească pe câmpuri. „Tocmai de aceea mișcarea din timpul celui de-al Doilea Război Mondial – Armata Pământului – este redescoperită prin nou creata campanie „Culege pentru Marea Britanie”. În lunile următoare, va fi nevoie de multe mii de oameni pentru culegerea recoltei. Va fi dificil, dar este esențial dacă vrem să evităm ca recoltele să se strice,” a mai adăugat prințul.

Fetița ucisă de un troleibuz la Ciocana ar fi împlinit 14 ani. Mama i-a adus baloane-cifre la mormânt

Anastasia, fetița tamponată mortal de șoferița unui troleibuz pe trecerea pietonală de pe bd. Mircea cel Batrîn din sectorul Ciocana al capitalei, ar fi împlinit 14 ani în acest an. Acum o zi, mama ei, Olia Culai, a publicat un video pe rețele sociale de la cimitir, în care sunt surprinse jucării, flori și baloane-cifre legate de cruce. Postarea este însoțită de un mesaj plin de durere, scrie realitatea.md.

 „Моё самое большое счастье и горе (tr. cea mai mare fericire a mea și cea mai mare tragedie”, a scris mama Anastasiei.

Amintim că, pe 24 martie curent, Anastasia a încercat să traverseze strada regulamentar la o trecere de pietoni nedirijată, când a fost tamponată mortal de un troleibuz de pe ruta nr. 13 condus de o șoferiță. Taxatoarea spunea că s-a întâmplat în afara trecerii, însă imaginile surprinse și distribuite pe rețele o contrazic și confirmă versiunea polițiștilor.

Șoferița de la volan nu ar fi avut nicio săptămână de lucru. Pe parcursul mediatizării cazului, s-a încurcat în declarații și într-un final și-a recunoscut vina. În una dintre ședințele de examinare, a mărturisit că fetița ar fi nimerit într-o zonă oarbă și de asta nu ar fi văzut-o. Prima instanță a condamnat-o la 4 ani de îcbhisoare, dintre care doi cu suspendare, și cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Mama copilei a contestat hotărârea.

Anastasia era elevă a Liceului Teoretic „Dacia” cu predare în limba rusă din același sector și era singurul copil al soților Culai.

Campanie Anti-Bullying în toate instituțiile de învățământ general din țară

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale vor fi informați despre consecințele și metodele de prevenire a bullying-ului și a violenței în școli. Între 4-8 noiembrie în toate instituțiile de învățământ general din țară se va desfășura Săptămâna Anti-Bullying, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

În această perioadă în școli vor avea lor diverse activități de informare și educație pentru explicarea fenomenului, prezentarea consecințelor și metodelor de prevenire. Elevii vor fi antrenați în activități diverse, concepute pentru fiecare categorie de vârstă cum ar fi: ateliere de artă dedicate subiectului, vizionări de filme și materiale informative, discuții și alte acțiuni – toate pentru a promova empatia și toleranța în rândul copiilor.

Activitățile desfășurate în Săptămâna Anti-bullying vor contribui la o mai bună conștientizare a fenomenului, încurajarea copiilor să solicite ajutorul adulților în gestionarea situațiilor de violență, asigurarea unui mediu școlar mai sigur și mai prietenos pentru elevi. 

La 7 noiembrie, instituțiile educaționale vor marca „Ziua internațională împotriva violenței și bullying-ului în școli”.

Săptămâna Anti-bullying este parte a campaniei „Împreună, fără bullying!” și este organizată de Alianța ONG-urilor Active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) și Ministerul Educației și Cercetării, finanțată de Liechtenstein Development Service.

Serviciile publice în domeniul justiției vor fi îmbunătățite, iar activitatea instanțelor, eficientizată prin dezvoltarea tehnologiilor digitale

Serviciile publice în domeniul justiției vor fi îmbunătățite, iar activitatea instanțelor va fi eficientizată prin dezvoltarea tehnologiilor digitale și a sistemelor informatice. În acest sens, Guvernul a aprobat crearea Agenției pentru Digitalizare în Justiție și Administrare Judecătorească, ca urmare a comasării prin fuzionare a Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești și Agenției Resurse Informaționale Juridice, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Înființarea agenției este esențială pentru digitalizarea proceselor judiciare și avansarea în dezvoltarea conceptului de e-justiție, centrat pe nevoile cetățenilor. În același timp, activitatea agenției se va axa pe îmbunătățirea performanței instanțelor judecătorești și reducerea duratei proceselor.

Astfel, prin implementarea soluțiilor digitale, agenția va facilita accesul la justiție, va reduce birocrația, va crea un mediu mai transparent și eficient și va facilita accesul cetățenilor la informațiile juridice și procedurale.

Prima țară europeană care declară sfârșitul epidemiei Covid-19
Articolul anterior
Video. Un restaurant din Germania oferă clienților pălării pentru a menține distanța
Articolul următor