Agricultura din Marea Britanie, aproape de dezastru. Prinţul Charles: ,,Avem nevoie de o armată ca să strângem fructele și legumele”

Pandemia de coronavirus a afectat agricultura, în Marea Britanie autoritățile sunt îngrijorate de faptul că statul se confruntă cu o lipsă a muncitorilor sezonieri. În acest context, prințul Charles a făcut un apel către populație și le cere britanicilor să iasă pe câmp și să-i ajute pe fermieri să strângă recoltele, potrivit The Independent.

separator
Prinţul Charles le-a cerut marţi britanicilor să iasă pe câmp şi să ajute fermierii să strângă recoltele în timpul pandemiei de COVID-19.

,,Hrana nu apare ca prin minune, totul începe cu incredibilii noştri fermieri şi cultivatori. (…) Nu mă îndoiesc că munca va fi neatrăgătoare şi, uneori, va reprezenta o provocare”, a transmis prințul Charles de la locuinţa din Birkhall, Scoţia, potrivit The Independent și libertatea.ro.

În filmarea realizată în grădina sa de legume, prințul Charles le cere britanicilor să acționeze.

„În aceste vremuri de mari incertitudini, multe dintre activitățile noastre de rutină și stilul obișnuit de viață sunt sub presiune. Sectorul alimentar și agricol nu face excepție. Dacă vrem să culegem fructe și legume britanice anul acesta, avem nevoie de ajutorul unei armate de oameni. Alimentele nu apar ca prin minune, totul începe cu fermierii și cultivatorii noștri remarcabili. Dacă ultimele săptămâni ne-au dovedit ceva, este faptul că hrana este prețioasă și apreciată și nu vine de la sine.”

Studenţii sunt printre cei încurajaţi să ajute la completarea golului rămas de muncitorii imigranţi care acum nu pot intra în Marea Britanie, existând riscul ca fructele şi legumele neculese să putrezească pe câmpuri. „Tocmai de aceea mișcarea din timpul celui de-al Doilea Război Mondial – Armata Pământului – este redescoperită prin nou creata campanie „Culege pentru Marea Britanie”. În lunile următoare, va fi nevoie de multe mii de oameni pentru culegerea recoltei. Va fi dificil, dar este esențial dacă vrem să evităm ca recoltele să se strice,” a mai adăugat prințul.

Prima țară europeană care declară sfârșitul epidemiei Covid-19
Articolul anterior
Video. Un restaurant din Germania oferă clienților pălării pentru a menține distanța
Articolul următor
Alte articole interesante