,,Ajută un producător mic să rămână voinic”! Cum poți susține producătorii mici de vinuri în perioada crizei

Blocați în case, dar nu și în posibilități. Iată-ne. Izolați prin case. Departe de oameni. Nu mai ieșim la evenimente sau la un pahar de vin cu prietenii. Și totuși trăim vremuri unice. Vremuri când ne aducem aminte ce înseamnă să punem umărul pentru celălalt, să ne susținem și să trecem împreună de greutăți.

separator
,,Suntem blocați în casele noastre, dar nu și în ambiția de a reuși, nu și în libertatea de a visa. Trebuie doar să schimbăm perspectiva” – cu această idee a pornit un grup de inițiativă care își propune să ajute producătorii mici de vinuri să supraviețuiască în această perioadă de criză. #VinulMeu este denumirea campaniei lansate de Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova, împreună cu grupul de inițiativă ”Susținem afacerile locale”, prin care producătorii și consumatorii se solidarizează pentru o cauză unică.

De ce Micii Producători de Vinuri?

Dificultățile se fac tot mai mult resimțite, afectând întreaga comunitate vitivinicolă. Producătorii mici de vinuri sunt cei mai vulnerabili. Ei sunt singuri pe scena crizei, în „teatrul unui actor”: nu au nici suficiente resurse umane, nici financiare ca să facă față crizei. Regimul de izolare, lipsa de pe rafturile magazinelor mari, anularea evenimentelor de promovare și închiderea localurilor sunt doar câteva dintre problemele cu impact major asupra vânzărilor. Acum, mai mult ca oricând, producătorii mici au nevoie de sprijinul nostru.

„Sunt vremuri grele pentru noi acum. Dar ieșim zi de zi în vie, o îngrijim, îmbuteliem vinurile produse cu dăruire. Toate le facem pentru consumatorul care, prin vinurile noastre, descoperă stiluri noi, tradiții de vinificare și colțuri de rai   din regiunile Moldovei. Dar optimismul nostru se risipește de la o zi la alta. Am investit toate veniturile familiei în vie și cramă, pentru a produce un vin de calitate, dar nu mai știm dacă vom reuși să recuperăm ceva.”, spune Ion Luca, mic producător de vinuri.

#VinulMeu este Vinul Tău

“Vinurile din Moldova sunt o mândrie pentru țară și pentru fiecare dintre membrii comunității care își  propune să susțină vinificatorii și, în special, vinurile artizanale, ale vinificatorilor mici. În spatele fiecărei sticle de vin, pe care ei v-o pot aduce până în prag, se ascunde o poveste întreagă și foarte multă muncă”, spune Iulian Bercu, membru al acestui grup de inițiativă. “Ne-am propus să arătăm eroii și istoriile acestora printr-o serie de filmulețe, unice în felul său, care îi vor ajuta pe micii producători să ajungă mai rapid la inima fiecărui amator de vinuri”, a mai spus Iulian Bercu.

La inițiativă s-au alăturat zeci de iubitori ai vinului, persoane publice, dar și afaceri din retail, care se ambiționează, în timp de criză să schimbe paradigma, să stimuleze micile crame să nu abandoneze proiectele demarate.

„Prin această solidarizare, devenim parte a experiențelor acestor mici afaceri, deci într-un fel, aceste crame devin proiectele noastre, ale comunității. Reușita lor va fi victoria noastră, iar dispariția lor va fi nereușita noastră”, a explicat Diana Boico, un alt lider al inițiativei.

Cum te poți implica și tu?

Alătură-te inițiativei #VinulMeu aici și află din prima sursă cine sunt producătorii mici, care sunt vinurile lor și descoperă-le povestea. Mai mult de atât, vei avea acces la evenimente online, degustări, seri culturale. Pe #VinulMeu ne vom da întâlnire pentru un pahar de vorbă și o rază de optimism.

Cumpără online. Vei avea acces la toate platformele unde poți comanda acasă vinuri, vei afla primul despre ofertele de Paște și promoții. Ce frumos ar fi să susții un producător local de sărbători. Acum e momentul oportun să ne solidarizăm și să ciocnim, nu doar ouă roșii ci și un pahar de vin autohton. Parteneri ai campaniei sunt platformele de vânzări online care livrează în raza orașului Chișinău și îți aduc vinul direct la ușă.

Adoptă un vin. Ești specialist social media sau marketing? Ești fotograf, operator sau creativ? Poți crea un parteneriat cu un producător mic de vin ca să-l ajuți să crească mare. Această criză ne afectează pe toți, și acum mai mult ca oricând, se vor crea relații și parteneriate de încredere. Adoptă un vin acum, și oferă-i expertiza ta, ca, mai   apoi, acest proiect să te recomande ca specialist.

Ce ar fi să schimbăm perspectiva și să transformăm luna aprilie în cea mai de succes perioadă pentru vinificatorii mici? Putem să îi susținem de acasă, în timp ce ei au grijă de roada pentru viitor.

Implicarea ta poate avea un impact extraordinar! Mai multe informații despre campanie găsești aici.

Campanie socială de Paște de la Prima Finanțare – “Împarte Bunătate”

CASA+FAMILIA=ACASĂ. Pentru majoritatea, aceasta este formula fericirii! Iar în perioada sărbătorilor pascale, cuvântul ACASĂ capătă un sens cu totul special. 

În lumina sărbătorilor de Paște, Prima Finanțare dorește să aducă bucurie și speranță în casele celor care cu adevărat au nevoie de sprijin și empatie. 

Prima Finanțare lansează o campania socială de Paște “Împarte bunătate”, dedicată sprijinirii a aproximativ 100 de familii nevoiașe și bătrâni din comunitate, oferindu-le coșuri cu produse alimentare.

În perioada 18 aprilie – 18 mai 2024, compania va redirecționa 1% din suma creditelor acordate Prima Soluție (destinația pentru Casă și Familie) pentru a procura și a oferi coșuri cu produse alimentare familiilor social-dezavantajate din țară.

Astfel, fiecare credit acordat va deveni o rază de lumină, ce va încălzi și hrăni sufletele și trupurile celor care au nevoie de sprijinul nostru.

Cum pot contribui clienții? 

Beneficiind de un credit de consum – Prima Soluție, care este destinat pentru realizarea planurilor și nevoilor, clienții nemijlocit ajută o familie să se bucure de o masă de Paște, cu cozonaci, ouă roșii și mult mai mult.

Prima Finanțare crede că aceasta campanie va avea un impact social profund, atât în rândul clienților fideli ai companiei, cât și al celor noi.

Vă îndemnăm să vă alăturați la Prima Finanțare în această misiune a generozității și compasiunii. 

Împreună putem face din gesturi mici, lucruri frumoase! 

Haideți să facem Paștele cu adevărat special pentru toți!

Cererile pot fi depuse atât online, cât și în cadrul sucursalelor Prima Finanțare.

Mai multe detalii despre finanțarea nevoilor personale, proiectelor în afaceri și agricultură puteți afla pe primafinantare.md sau la Call Center 022 20 20 20.

Prima Finanțate – prima alegere în finanțarea Start-Up-urilor și Antreprenorilor!

Despre Prima Finanțare

Prima Finanțare este un brand internațional, care oferă o experiență unică în finanțarea afacerilor, inclusiv în agricultură, cât și oferă finanțare pentru Casă și Familie.

Compania susține deopotrivă spiritul antreprenorial și persoanele social/financiar dezavantajate prin credite accesibile și consultanță privind investițiile în afaceri, inclusiv agricultură, comerț și produse ce economisesc energia. 

Prin istoria de circa 14 ani Prima Finanțare a contribuit la dezvoltarea a peste 24 000 de afaceri locale cu un portofoliu de peste 714 mln lei. În prezent compania înregistrează un număr de 3 216 clienți cu un portofoliu de peste 140 ml lei, dintre care 63 mln au fost destinate femeilor de afaceri.

Detalii despre incendiul de la liceul ”Liviu Deleanu” din Capitală. Ce a făcut un elev

Primăria Municipiului Chișinău informează cu referire la incidentul de astăzi, 23 aprilie, de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” din sectorul Buiucani, unde un elev a dat foc unui caiet.

”Astăzi, la pauză, după lecția a 3-a, aproximativ la ora 11:28, un elev a dat foc la un caiet cu învelitoare, pe holul etajului 3.

Arderea a fost localizată de un profesor, care a intervenit prompt pentru stingerea focului și s-a apelat imediat la 112.

Între timp profesorii au evacuat elevii, conform procedurii.

Pompierii au ajuns rapid la fața locului, iar la venirea acestora focul era deja stins.

Conform recomandărilor pompierilor, peste 30 de minute, elevii și personalul didactic au revenit la ore.

Actualmente lecțiile se desfășoară conform orarului.

Menționăm că în urma incidentului nimeni nu a avut de suferit.”, anunță municipalitatea.

Incendiul a izbucnit pe data de 5 aprilie. Flăcările au cuprins demisolul instituției de învățământ. Zece echipe de intervenție au participat la stingerea focului. Din clădire au fost evacuați circa 1.900 de elevi. Victime nu au fost raportate.

Suspectul în cazul răpirii și uciderii gravidei din Orhei, bănuit într-o altă crimă, cea dublă de la Durlești, din 2011

După cazul tinerei de 19 ani din Orhei, găsită moartă într-o localitate din Telenești, în mediul online au apărut zvonuri precum că principalul suspect în caz ar fi comis și crima de la Durlești din 2011. Atunci, doi tineri au fost găsiți împușcați într-o mașină, pe un câmp, iar ucigașul nu a fost identificat nici până în ziua de astăzi. Cu precizări în acest sens a venit șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu.

„Ca să spunem că există o tangență, o legătură sau că se face suspect este prea mult spus în situația respectivă, dar cu certitudine vă asigur că colegii lucrează pe paliera infracțiunii de la Durlești și, inclusiv, cu anumite elemente pe platforma de lucru pe cazul omorului de la Durlești se vor lua în calcul și de aici pentru a efectuarea anumitor analize. Deci, ca versiune vă pot spune că nimic nu este exclus, absolut toate versiunile sunt în regim de lucru”, a declarat Viorel Cernăuțeanu, transmite Știri.md

Fiind întrebat dacă mai există șanse ca acea crimă din anul 2011 să fie descoperită și rezolvată, șeful IGP a menționat că ar fi greșit de spus că o astfel de situație va fi lăsată fără examinare. 

„Ea oricând trebuie să fie subiectul examinării și orice nuanță, chestie, cât de neesențială, ea trebuie luată în calcul. Vă asigur că nu se pierde nicio probă, pentru că ele toate sunt toate incluse în cauza penală și toate au un suport juridic, care nu poate fi distrus pur și simplu că a trecut timpul. Da, cu părere de rău, 13 ani este un termen mare, dar istoria a demonstrat că anumite crime pot fi decoperite în timp și într-o perioadă mult mai îndelungată”, a spus șeful IGP. 

De asemenea, acesta a adăugat de circumstanțele noi care apar. Acesta a dat asigurări că versiunile apar în continuare și că dacă nu se mai vorbește despre acest caz, nu înseamnă că de el s-a uitat. 

Cu o reacție în acest sens a venit și fostul procuror general Ivan Diacov. „Multe am văzut și am auzit pe parcursul activității în procuratură”. Potrivit acestuia, nu sunt o excepție și „tâmpeniile” precum că bănuitul în comiterea omorului tinerei însărcinate poate fi bănuit și în comiterea omorurilor din preajma orașului Durlești, comise cu 13-14 ani în urmă. 

„Aberații și tâmpenii! Nu înțeleg de ce, cu ce scop în ditamai general din poliție își permite să vocifereze astfel de mârșevenii Aproximativ două luni în urmă l-am telefonat pe șeful IGP Viorel Cernăuțan pentru a-l informa despre comiterea celor 11 omoruri și tentative de omor în preajma orașului Durlești. A promis că mă va primi în audiență și a mințit. Demnitarul nu cunoaște și nu dorește să cunoască adevărul, dar la microfon, pentru întreg poporul, povestește gogoși”, a punctat Ivan Diacov. 

Crima de la Durleşti a avut loc în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie 2011, când o persoană necunoscută a omorât doi liceeni. Mașina cu corpurile neînsuflețite ale celor doi a fost descoperită în dimineața zilei, la o margine a suburbiei.

Farmacia Familiei și Dita EstFarm se implică în sprijinirea instituțiilor statului în lupta contra epidemiei Covid-19
Articolul anterior
10 aprilie: În Moldova sunt confirmate 149 cazuri noi de Covid-19. Bilanț total: 1.438 cazuri
Articolul următor