Ajutor pentru bolnavii cu Covid-19! E nevoie stringentă de dispozitive de aspirație ermetice pentru colectarea secrețiilor bronșice

Epidemia de Covid-19 este o provocare pentru toți noi, inclusiv pentru pacienți și cadrele medicale din țara noastră. Vindecarea bolnavilor și siguranța personalului medical la locul de muncă sunt prioritare pentru sistemul medical din țara noastră care se confruntă cu o povară fără precedent. În aceste clipe este important să fim solidari. Să le oferim o mână de ajutor celor care luptă în prima linie cu virusul crâncen!

separator

Una dintre necesitățile spitalelor în acest moment sunt dispozitivele de aspirație care îi ajută pe bolnavi astfel încât colectarea secrețiilor bronșice să se producă în recipiente ermetice. Desigur, acest lucru le oferă o protecție maximă medicilor, dar și lucrărilor medicali responsabili pentru menținerea curățeniei și a igienei.

În acest scop, a fost deschis un cont bancar, în care oricine poate face o donație, iar împreună putem contribui la dotarea spitalelor cu aceste dispozitive necesare!

Și ex-ministrul Sănătății Ala Nemerenco și-a oferit sprijinul și a venit cu un îndemn către colegi, prieteni și oameni de afaceri:

,,Toți vorbesc despre insuficiența ventilatoarelor pentru susținerea respirației în cazul pacienților gravi COVID19. Ele nu ajung peste tot în lume. Dar un lucru tot atât de important este asigurarea secțiilor de reanimare cu dispozitive de aspirație care permit colectarea lichidelor biologice aspirate din bronșiile pacientuluu în recipienți ermetici. Prin această procedură se asigură excluderea contactului dintre personalul medical și lichidele biologice aspirate periculoase ca sursă directă de contaminare.

Institutul de Medicină de Urgență are nevoie stringentă de ele.
Vă chem pe toți să ca mână de la mână să procurăm aceste dispozitive/consumabile pentru a proteja de infectare personalul medical care trebuie să rămână pe linie și să salveze viața pacienților!”

Rechizitele bancare:
IMSP Institutul de Medicină Urgentă
MD-2004, Mun.Chișinău, str. Toma Ciorba nr. 1.
Tel. 022 250 704; 022 250 807;
Fax: 022 235-309; 022 250-809
Ministerul Finantelor-Trezoreria de Stat, Chișinău,
c/f 1003600152606
IBAN: MD11TRPCCC518430G00172AA
c/b: TREZMD2X
cod TVA: 0505147

Elveția și PNUD oferă echipamente de protecție pentru cadrele medicale din Moldova
Articolul anterior
O femeie de 63 de ani cu semne de Covid-19, a decedat la spitalul din Edineț
Articolul următor
Alte articole interesante