Ajutor pentru copiii internați în secția de arsuri! Micuții îndură dureri insuportabile din cauza temperaturilor înalte din saloane

La spitalul ”Emilian Coțaga” din Capitală, copiii internați cu arsuri suferă chinuri greu de imaginat. Din cauza caniculei și căldurii sufocante, micuții sunt nevoiți să îndure temperaturile de până la 35 de grade din secțiile instituției care le intensifică și mai mult durerile. Și asta pentru că secția de arsuri nu este dotată cu aparate de aer condiționat, iar geamurile nu au jaluzele.

separator
9934-conditii-mai-bune-pentru-copii-incercati-de-soarta-la-sectia-de-copii-arsi-din-centrul-de-combustie

Un bebeluș de trei luni care a suferit arsuri la picior din cauza unui detergent, îndură cu greu căldura şi plânge mai tot timpul, iar ca el mai sunt alți zeci de copii. 9931-conditii-mai-bune-pentru-copii-incercati-de-soarta-la-sectia-de-copii-arsi-din-centrul-de-combustiePărinții se plâng că nici geamurile pe care le deschid seara și dimineața nu mai ajută.

Potrivit administrației spitalului, secția are nevoie de aparate de aer condiționat în opt saloane și în două unități de reanimare, iar pentru modernizarea secției este nevoie de peste 80 de mii de lei.

Cofondatoarea echipei Caritate.md, Svetlana Sainsus, a fost în vizită la acești micuți.

,,Am stat vreo oră cu acești copilași și vă spune sincer că ei îndură chinuri greu de descris, ne-am sufocat de căldură. Micuții, și așa chinuiți de soartă, internați cu diferite grade de arsuri, suportă chinuri de neimaginat din cauza arsurilor de pe corp. Administrația instituției, ne-a rugat să-i ajutăm pe acești copii. Sunt sigură și sper din suflet ca lumea să doneze. Din acești bani vor fi cumpărate aparatele de aer condiționat, jaluzele și va fi construit un teren de joacă”, spune Svetlana Sainsus.

Cei care vor să le întindă o mână de ajutor copiilor din secția de arși sunt rugați să expedieze un SMS cu conținutul „copilarie” la: 9002 (abonatii Unite, 1 SMS – 45 MDL); 2910 (pentru abonații Moldcell, 1 SMS – 45 MDL).

De asemenea pot face donații pe caritate.md. Vezi aici toate modalitățile cu ajutorul cărora poți dona!

În fiecare an, în secția de arși, sunt internați peste 700 de copii.9950-conditii-mai-bune-pentru-copii-incercati-de-soarta-la-sectia-de-copii-arsi-din-centrul-de-combustie 9948-conditii-mai-bune-pentru-copii-incercati-de-soarta-la-sectia-de-copii-arsi-din-centrul-de-combustie 9944-conditii-mai-bune-pentru-copii-incercati-de-soarta-la-sectia-de-copii-arsi-din-centrul-de-combustie 9933-conditii-mai-bune-pentru-copii-incercati-de-soarta-la-sectia-de-copii-arsi-din-centrul-de-combustie 9943-conditii-mai-bune-pentru-copii-incercati-de-soarta-la-sectia-de-copii-arsi-din-centrul-de-combustie

Motivul pentru care să alegi deodorantul fără aluminiu!
Articolul anterior
Expoziție cu lucrări unice realizate de către 15 artiști autohtoni și din alte 5 țări, la Simpozionul Internațional de Ceramică!
Articolul următor
Alte articole interesante