Ajutorul umanitar în valoare de 2,3 milioane de euro oferit de către România, va fi întâmpinat, mâine, în PMAN

Mâine, 19 februarie, va avea loc ceremonia oficială de predare a asistenței umanitare acordată de România. Este vorba de un ajutor umanitar de urgență, oferit țării noastre cu titlu gratuit ca urmare a vizitei Președintelui Klaus Johannis, la Chișinău și a activării Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, după discuțiile purtate de șefa statului la Bruxelles.

Ajutorul umanitar, în valoare totală de circa 2,3 milioane de euro (peste 48 de milioane de lei moldovenești), este alcătuit, în primă fază, din echipamente de protecție medicală – 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane, 100 de mii de mănuși de unică folosință.

Ceremonia de predare a asistenței umanitare se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 12.00. La eveniment va participa Președinta Maia Sandu.

De asemenea, vor mai participa Aureliu Ciocoi, Prim-ministru interimar al Republicii Moldova; Bogdan Aurescu, Ministru al Afacerilor Externe al României; Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene; Raed Arafat, Secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României; Tatiana Zatîc, Secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

După discursurile oficialilor, se va face un tur al celor 13 camioane cu asistență umanitară, apoi vor urma declarații de presă. Dată fiind situația pandemică, participanții vor purta mască de protecție pe toată durata evenimentului.

Ultima dată, un convoi cu 20 de camioane încărcate cu ajutoare medicale din România a fost întâmpinat sub podul de la Telecentru, de pe șoseaua Hâncești.

Alarmant! 20 de decese cauzate de noul Coronavirus, în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
Lista testelor rapide pentru Covid-19 ale căror rezultate vor fi reciproc recunoscute în Uniunea Europeană
Articolul următor
Alte articole interesante