Al patrulea caz de coronavirus, confirmat în România

Un al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat, marți după-amiază, în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani din Timișoara, care a intrat în contact cu femeia de 38 de ani, deja diagnosticată cu această boală, potrivit Mediafax.

separator
„Vorbim despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia. Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia.

Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID-19“, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul este asimptomatic și afebril, conform primelor informații transmise de DSP Timiș. În curtea în care locuiește bărbatul, mai stau două familii care urmează să fie izolate.

Până în prezent au fost confirmate peste 84.100 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, la nivel mondial. Până la data de 29 februarie, coronavirusul a ucis peste 3.000 de persoane în întreaga lume. COVID-19 ucide circa 1,4% dintre persoanele infectate.

Alimente care nu trebuie să-ţi lipsească din meniu când ţii post
Articolul anterior
Coronavirusul a pustiit avioanele: așa arată o cursă Otopeni-Bergamo
Articolul următor
Alte articole interesante