Ala Nemerenco: Decizia de a limita circulația transportului public urban este una greșită

În Chișinău, autoritățile au decis circulația transportului public conform unui program special (doar câteva ore dimineața și seara, cu sistare în weekend-uri), pentru a opri epidemia Covid-19 și răspândirea virusului în comunitate.

separator

Potrivit ex-Ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, decizia de a limita circulația transportului public este una greșită, în condițiile în care restul restricțiilor au fost în totalitate eliminate. Or, transportul public aglomerat reprezintă un pericol major pentru transmiterea infecției între călători.

,,Nu știu cui aparține decizia de a limita circulația transportului public urban, dar e una greșită. Din moment ce toat restricțiile au fost scoase și lumea merge la muncă, piețele, toate magazinele și restaurantele funcționează, nu poți să oprești oamenii să ajungă în aceste puncte de destinație prin a le crea bariere de circulație. Această decizie va asigura o transmitere și mai rapidă a infecției în unitățile de transport supra-aglomerate”, a menționat medicul Ala Nemerenco.

Totodată, specialista a venit cu o recomandare către primarul general Ion Ceban, sugerându-i edilului să revizuiască această interdicție.

,,Mai bine schimbați începutul zilei de muncă pentru diferiți subiecți, introducând orarul de tip ,,evantai”.

Și, viceversa, procurați cât mai multe unități de transport (troleibuze și autobuze) largi și încăpătoare și înlocuiți toate microbuzele acestea uzate. De obicei se recomandă să se micsoreze distanța între rute, mai ales în orele de vârf cu presiune mare pe transport, pentru a aerisi spațiul și a nu crea supraaglomerarea unității de transport în care va fi încălcată distanța socială, unde nu te mai ajută nici chiar masca când îți suflă cineva în barbă sau strănută în față”, a mai menționat Ala Nemerenco.

foto: Ziarul de Gardă

Este obligatoriu să porți constant masca de protecție într-un spațiu deschis?
Articolul anterior
Video! Farmacia Familiei felicită toți farmaciștii cu ocazia Zilei Mondiale a Lucrătorului Medical și a Farmacistului
Articolul următor
Alte articole interesante