Ala Nemerenco, despre activitatea guvernului Gavriliță: ,,Muncesc de la 7 dimineața până la 11 seara”

Angajații noului guvern au un program de activitate intens. Vin la serviciu la ora 7 și pleacă la ora 11 seara. Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a vorbit despre acest lucru pe pagina sa de facebook.

Totodată, ministrul Sănătății a remarcat că „guvernul nu participă la scheme, nu încheie tranzacții, nu primește plicuri, nu acceptă otkat-uri, este imposibil să „negociezi” cu aceștia”.

,,Pentru “foști” acest Guvern este o mare durere de cap. Nu fură, nu sunt implicați în scheme, nu fac înțelegeri, nu primesc plicuri, nu iau otkaturi, nu te poți înțelege cu ei. Vin la lucru la 7 dimineața și pleacă la 21-22-23.00 seara. Ce plictiseală pentru cei ce stau cu lupa să urmărească metri și ore de emisiuni ca să găsească un loc unde ai luat aer și nu s-a auzit bine, sau vocea nu a fost spre microfon, sau orice altceva, sau un comentariu în care glumești cu studenții tăi, să taie din context și să facă știri de doi bani, și să atace zi de zi, zi de zi, 4 luni, în speranța că o să demoralizeze, o să distrugă persoana.

Sunt tactici cunoscute – așa lucra KGB-l. Și în anii 37, și în 40, și mai târziu.

Acestea le sunt metodele, vechi de când lumea. Cu așa metode ne-au fost intimidați în casele lor părinții, bunicii, rudele, consătenii, vecinii. Armate de politruci deghizați plătite din bani furați, detașamente de troli mascați care taie, decupează, coase, fac și desfac, doar ca să transmită în societate un mesaj distorsionat total, să-i buimăcească pe oameni și să le omoare speranțele. Nu, nu noi suntem ținta.

Nu le trebuiesc nici eu nici alți colegi de-ai mei. Speranțele oamenilor e ținta lor. Ea trebuie distrusă. Făcută una cu pământul. Mai jos aveți un exemplu. Banal ca și prostia lor. Povestea Omicronului-Micron care a fost purtată prin toate știrile socialiștilor și de toate platformele scandaloase, susținută de trolii lor plătiți din India și Honduras. A trecut deja mai mult timp de la emisiunea „Moldova în direct”.

Eu mi-am căutat de treabă. Iar ei s-au ofticat. Acum, priviți vă rog aici un fragment din emisiune, să vă covingeți că sunt niște mincinoși ieftini. Și că Micronul fabricat e de fapt un veritabil Omicron. Sănătate să aveți și Sărbători luminoase cu multă speranță în casele dumneavoastră, dragi oameni!”, a scris Ala Nemerenco.

Două românce, printre victimele incediului devastator din Valencia. Bilanțul a crescut la 10 morți

Două românce care locuiau în blocul din Valencia unde a izbucnit incendiul de proporții sunt de negăsit. Ministerul de Externe afirmă că autorităţile locale nu au confirmat până în prezent existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute.

Administratorul blocului din Valencia, Adriana Banu, a declarat pentru presa din România, că două românce locuiau în imobilul respectiv. 

„Am confirmat informaţia că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei. Au confirmat 10 cadavre şi dacă se confirmă situaţia ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine atâta timp cât trebuie să ţineţi cont că sunt nişte cadavre care au fost total calcinate şi atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie. Portarul nu ne-a zis, în principiu, nu că erau în casă, ci că stau în apartamentul ăla, dar nu ştim dacă erau în casă. Cert nu ştim lucrul ăsta”, a afirmat Adriana Banu. 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat duminică seară că nu sunt cetăţeni români printre persoanele dispărute în incendiul din Valencia. 

“Reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile spaniole competente în vederea verificării informaţiilor cu privire la dispariţia a doi cetăţeni români. MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au confirmat existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute”, conform instituţiei.

MAE mai informează că, la nivelul oficiului consular, a fost primită o solicitare de asistenţă consulară din partea unei familii de cetăţeni români care locuia în clădirea afectată, în vederea eliberării unor noi documente de identitate, întrucât documentele vechi au fost distruse în incendiu.

”Reprezentanţii oficiului consular continuă dialogul cu autorităţile spaniole competente şi vor acorda asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, au transmis reprezentanţii MAE 

Un incendiu de proporţii a cuprins, joi, o clădire de 14 etaje din cartierul Campanar din Valencia. Potrivit unui bilanţ încă provizoriu, zece persoane au murit şi până la 15 ar fi dispărute. În timpul incendiului, care s-a propagat extrem de rapid, ajutat de vântul puternic, mai multe persoane au rămas blocate pe balcoane încercând să scape din focul care ar fi izbucnit la etajul şapte şi în circa jumătate de oră a cuprins întreaga clădire.

O femeie de 39 de ani, născută în Iran, a câștigat concursul Miss Germania. Este mama a doi copii

O femeie în vârstă de 39 de ani, născută în Iran, a câștigat concursul Miss Germania, scrie DW. Este vorba despre Apameh Schönauer, care s-a mutat în Germania la vârsta de 6 ani. Apameh Schönauer este și mama a doi copii. 

Apameh Schönauer s-a născut la Teheran, iar la vârsta de 6 ani s-a mutat în Germania. Ea locuiește la Berlin și activează în calitate de arhitect. Apameh Schönauer este mama a doi copii.

În seara zilei de 24 februarie, Apameh Schönauer a obținut titlul de Miss Germania. În timpul competiției, Schönauer a subliniat de mai multe ori angajamentul ei în lupta pentru drepturile femeii, cu accent pe situația din Iran.

Câștigătoarea competiției Miss Germania va primi și o remunerare în valoare de 25 de mii de euro.

15 mii de femei au aplicat la concursul Miss Germania. În finală, Schönauer a reușit să învingă 8 concurente. De această dată, potrivit sursei, limita de vârstă la concurs a fost ridicată. Cea mai în vârstă finalistă a fost o femeie de 42 de ani.

Concursul Miss Germania în ultimii ani și-a schimbat conceptul. Anterior, participantele trebuiau să meargă pe podium în bikini. Din 2019 au fost puse în prim-plan calitățile femeilor. Totodată, câștigătoarea nu mai poartă o coroană, însă panglica peste umăr rămâne. 

Ucraina intenționează să invite Rusia la un summit de pace. Reacția Kremlinului

Ucraina şi partenerii săi străini ar putea invita Rusia la un viitor summit de pace pentru a discuta o încheiere a invaziei Moscovei în condiţiile Kievului, a indicat duminică Andrii Yermak, şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

Elveţia va găzdui un summit la care să se discute o viziune pentru pace a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care ar putea fi prezentată Rusiei la o a doua reuniune la o dată ulterioară, a spus Iermak, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

„Poate exista o situaţie în care noi împreună invităm reprezentanţi ai Federaţiei Ruse, unde li se va prezenta planul în cazul în care oricine reprezintă ţara agresoare la acel moment va dori în mod real să pună capăt acestui război şi să revină la o pace justă”, a spus el la Kiev într-o conferinţă televizată.

Zelenski şi-a anunţat prima dată formula de pace în noiembrie 2022, la un summit al G20. Aceasta reclamă restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei şi retragerea totală a trupelor ruse.

Kievul a afirmat constant că nu va discuta cu Moscova până când forţele ruse nu vor părăsi teritoriul ucrainean.

Kremlinul a declarat că în prezent nu există o bază de discuţii între Rusia şi Ucraina şi că planul de pace al Kievului este absurd dat fiind că exclude Rusia.

Un copil de 4 ani a murit de foame, după ce mama sa nu s-a trezit din beție timp de câteva săptămâni
Articolul anterior
Andreea Marin, mesaj emoționant cu ocazia împlinirii celor 47 de ani
Articolul următor