Ala Nemerenco: ,,Vor fi și 1.500. Nu se face nimic pentru a opri câtuși de puțin răspândirea virusului”

Una din măsurile eficiente de luptă cu epidemia, principiul testare masivă-izolare-ruperea lanțului de transmitere, se aplică în cele mai multe din țările lumii.

separator

Ex-ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că numărul cazurilor de Covid-19 vor crește în țară cu cât vom fi mai aproape de alegerile prezidențiale, deoarece nu se luptă pentru oprirea răspândirii virusului.

,,Nu vă agitați prea tare. Vor fi și 1000, apoi și 1500. Cu cât mai aproape de alegeri, cu atât mai mult. La 1 noiembrie – un fel de Hîncesti la scară națională.

Cei cu buteliile de gaz sau alte daruri primite/plătite vor ieși la vot, căci ei nu prea au cum crede în nimic altceva decât rublă/leu/euro și 5G, cei care vor vedea сводка de pe front cu 1600 cazuri ar putea zice – da mai duceți-vă naibii, nu mă duc nicăieri.

Nu se face absolut nimic pentru a opri câtuși de puțin răspândirea virusului. Ni-mic. Întrebarea e – de ce s-ar face dacă și așa nu e rău? Viața merge înainte. Care moare, moare, care nu – nu.

Acu infecția chiar poate fi agățată ușor. Unde vrei și unde nu crezi că…”, a scris medicul Ala Nemerenco, pe o rețea de socializare.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Boris Johnson a anunţat o majorare cu 30% a contribuţiei Marii Britanii la OMS pe viitorii patru ani
Articolul anterior
Copiii au un răspuns imun mai puternic la Covid-19 decât adulții, spune un nou studiu
Articolul următor