Alarmant! În Moldova, vârsta medie a persoanelor decedate de Coronavirus este 66,2 ani

Vârsta medie a bolnavilor de coronavirus în Moldova constituie 46,8 ani, iar vârsta medie a celor decedaţi este de 66,2 ani.

separator

Despre aceasta a comunicat directorul Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite Infotag.

De asemenea, el a menţionat, că, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, 59% dintre cazuri revin femeilor, iar 64% din bolnavi sunt locuitori ai oraşelor. Perioada medie de incubaţie este de cinci zile.

Furtună a mai spus că, din numărul total de cazuri, 1.192 sunt copii şi 195 sunt femei însărcinate.

El a remarcat că 3.024 de lucrători din domeniul sănătăţii au fost diagnosticaţi cu COVID-19, inclusiv 1.359 de asistenţi medicali şi 765 de medici. În total, au fost testaţi 10.370 de lucrători medicali, inclusiv 580 în ultima săptămână.

„În ultimele trei săptămâni, se constată o scădere semnificativă a nivelului de infecţie în rândul lucrătorilor medicali”, a spus Furtună.

În Italia, una dintre cele mai afectate țări din Europa, potrivit datelor statistice, vârsta medie a pacienților decedați de coronavirus a fost de 81 de ani, majoritatea fiind bărbați și având trei sau mai multe boli preexistente.

Cum să folosești corect crema cu protecție solară? Află recomandările specialistului
Articolul anterior
Coronavirus: peste 800 de persoane care se tratau la domiciliu, au fost internate
Articolul următor
Alte articole interesante