Alarmant! Moldova arde, la începutul lunii martie. 66 de incendii izbucnite în doar o zi

În ultimele 24 de ore angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI au intervenit în 66 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie arsă.

separator
Cele mai extinse incendii de iarbă şi stufăriş au fost înregistrate în raioanele Hînceşti, Ungheni, Străşeni, Anenii Noi, Şoldăneşti, Cahul dar şi municipiul Chişinău.

În localitatea Dolna, raionul Străşeni focul a nimicit peste 15 ha de teren, iar la Sărata Galbenă, Hînceşti incendiile de vegetaţie au compromis circa 6 ha de teren. De intervenţia pompierilor a fost nevoie în localitatea Alexeevca, raionul Ungheni pentru a stinge 15 ha de iarbă cuprinsă de flăcări.

În raionul Şoldăneşti salvatorii au luptat cu flăcările care au cuprins mai multe terenuri în localităţile Răspopeni, dar şi Olişcani. Pompierii din sud au intervenit în satul Văleni unde focul a mistuit 10 ha de iarbă şi stufăriş, iar în municipiul Chişinău, salvatorii au intervenit în cel puţin 13 cazuri de stingere a focarelor de vegetaţie arsă.

Potrivit IGSU focul a nimicit peste 600 ha de teren în urma arderii. În acest context, pompierii şi salvatorii amintesc cetățenilor că arderea vegetației uscate este contraindicată. În condiții de vânt și umiditate redusă orice sursă de aprindere poate provoca focare de proporții. În caz de situații de risc oamenii pot solicita ajutor apelând 112. 

Ordin pentru toată țara! În Italia se închid școlile, grădinițele și universitățile, până la 15 martie
Articolul anterior
Mai multe grădinițe din țara au amânat matineele de 8 martie, din cauza numărului crescut de viroze
Articolul următor
Alte articole interesante