Aleksei Navalnîi, mutat de la închisoarea din Moscova într-un lagăr de muncă

Avocatul lui Aleksei Navalnîi a declarat că acesta a fost mutat din închisoarea din Moscova. Surse menţionează că ar putea fi vorba de mutarea într-un lagăr de muncă din afara capitalei ruse.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost mutat din închisoarea din Moscova unde executa o pedeapsă pentru încălcarea eliberării condiţionate, a anunţat joi avocatul său Vadim Kobzev, citat de Reuters și realitatea.net. Agenţia menţionează că ar putea fi vorba de mutarea într-un lagăr de muncă din afara capitalei ruse.

Navalnîi a fost condamnat luna aceasta pentru nerespectarea condiţiilor de suspendare a unei condamnări din 2014 pentru deturnare de fonduri, despre care a susţinut tot timpul că a fost înscenată din motive politice. El este cel mai cunoscut critic al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Disidentul a fost otrăvit în august anul trecut cu agent neurotoxic Noviciok şi după primul ajutor primit în Rusia a fost tratat într-un spital din Berlin. În ianuarie, când a revenit la Moscova, a fost arestat direct de pe aeroport, sub acuzaţia că nu a respectat restricţiile legate de eliberarea condiţionată. El mai are de executat un rest de pedeapsă de doi ani şi opt luni de închisoare.

O femeie a rămas fără păr pe cap după Covid-19
Articolul anterior
Alarmant! Aproape jumătate din noile infectări în Franţa sunt cu varianta britanică
Articolul următor
Alte articole interesante