Alertă Covid: Autoritățile ar putea introduce noi restricții în Chișinău

Purtarea măştii peste tot în spaţiul public – chiar şi pe stradă – ar putea deveni obligatorie la Chişinău, iar activitatea unor agenţi economici ar putea fi sistată din cauza numărului foarte mare de infectări cu COVID-19.

separator

Sunt doar câteva dintre restricţiile ce ar putea fi impuse până la sfârşitul săptămânii de Comisia Municipală pentru Sănătate Publică, transmite publika.md.

Noile măsuri sunt luate în calcul în condiţiile în care secţiile de terapie intensivă pentru bolnavii cu COVID-19 nu mai au locuri libere.

„Alegerile au trecut şi trebuie să revenim în forţă la anumite măsuri restrictive.”, a spus şeful adjunct al Direcţiei municipale în sănătate, Boris Gîlca.

Primarul Ion Ceban a cerut aprobarea măsurilor propuse de Direcţia municipală în sănătate.

„Trebuie să restricţionăm anumite activităţi de recreere, să examinăm unele activităţi comerciale, ale pieţelor inclusiv. Să revenim parţial la lockdown pe timp de noapte şi weekend, dar nu ştiu dacă suntem pregătiţi pentru închiderea hotarelor”, a afirmat şeful adjunct al Direcţiei municipale în sănătate, Boris Gîlca.

Se va lua în calcul inclusiv programul decalat de muncă pentru funcţionarii publici, astfel încât să nu mai existe aglomeraţie în transportul public la orele dimineţii şi după ora 16.

În Chişinău, situaţia este alarmantă. Potrivit specialiştilor, una din trei persoane cu simptome de gripă este depistată cu COVID-19.

„Am fost surprins să văd la ştiri că unele cluburi activează, de ce organele competente nu efectuează controale, acest lucru deja cade sub incidenţa dosarelor penale”, a menționat şeful adjunct al Direcţiei municipale în sănătate, Boris Gîlca.

Locuitorii Capitalei sunt de acord că demult trebuiau reintroduse unele restricţii.

„Când eram 20 de cazuri spuneam vai de mine ce mult, dar acum o mie şi ceva ei nimic parcă, ar fi trebuit de mult de strâns hăţul. Să mai închidă de nişte localuri, toate cafenelele sunt pline de tineret şi fără mască.”

„Să umble toţi în mască şi pe stradă şi interior şi acasă dacă trebuie.”

„Chiar avem nevoie, cum nu avem nevoie? Uitaţi-vă pe strada Armeană ce se întâmplă.”

Până acum, în Chişinău s-au înregistrat peste 38 de mii de cazuri de COVID-19 şi aproape şapte sute de decese din cauza complicaţiilor bolii.

Încă 19 moldoveni au pierdut lupta cu virusul Covid-19
Articolul anterior
180 de antreprenori au primit ajutor financiar pentru digitalizarea afacerilor
Articolul următor
Alte articole interesante