Alertă cu bombă la Ambasada Rusiei din Washington. O femeie a lăsat două valize la poarta sediului

O femeie de origine asiatică a intrat luni, 24 aprilie, în sediul Ambasadei Rusiei la Washington și a lăsat două valize în care sunt suspectate că se află dispozitive explozive. La fața locului, s-au deplasat polițiștii și geniștii americani, relatează agenția rusă de presă TASS citată de libertatea.ro.

Potrivit informațiilor TASS, care citează o sursă din interiorul ambasadei, alerta a fost dată la ora locală 12.43 (19.44, ora României) despre faptul că „o femeie asiatică de vârstă mijlocie a lăsat două valize la poarta principală a Ambasadei Rusiei, situată pe strada Wisconsin Avenue”. „Au fost alertate imediat Serviciile Secrete ale SUA. Au primit informaţii de pe camerele de supraveghere și au înregistrat date despre această femeie”, a declarat sursa diplomatică pentru TASS.

Potrivit sursei citate, suspecta a fugit de la fața locului, iar în prezent este căutată de autoritățile americane. Traficul rutier în zona Ambasadei Rusiei a fost restricționat, iar la fața locului „au fost chemaţi geniști, care examinează aceste valize pentru a vedea dacă există sau nu dispozitive explozive în ele”, scrie TASS.

Au pomenit morții! Zeci de șoferi aghesmuiți au fost înlăturați de la volan, în ultimele trei zile

44 de șoferi au fost înlăturați de la volan, fiind depistați în stare de ebrietate, în ultimele trei zile. 27 dintre ei aveau un grad avansat de alcool, anunță Poliția.

Alți peste 3 372 de conducători auto au ignorat regulile de circulație rutieră.

  • depășirea limitei de viteză – 2036 de șoferi amendați;
  • necuplarea centurii de siguranță – 172;
  • nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră -366;
  • neacordarea priorității legale pietonilor – 49;
  • oprirea în locuri interzise – 230.

Polițiștii INSP au intervenit în 180 cazuri, apeluri parvenite la numărul unic

ULTIMA ORĂ! Ambasadorul nostru la Moscova, convocat la Ministerul rus de Externe

Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, a fost chemat în dimineața zilei de marți la Ministerul de Externe de la Moscova. Potrivit presei ruse, decizia vine după ce autoritățile de la Chișinău au declarat un angajat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău persona non-grata și l-au obligat să părăsească teritoriul țării noastre, scrie ziua.md.

Amintim, în 19 aprilie, Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că un angajat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău va fi declarat persona non-grata și va trebui să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Altuia i-a fost retras cardul de acces pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău. Decizia vine ca urmare a scandalului de acum două zile, ai căror protagoniști au fost reprezentanții misiunii diplomatice, în contextul interdicției de intrare în țară aplicată liderului Tatarstanului, Rustam Minnihanov.

Ambasada Federației Ruse de la Chișinău a condamnat aceasta decizie a autorităților Republicii Moldova. Într-un comunicat de presă, misiunea diplomatică susține că, în acest fel, autoritățile statului moldovean au dat dovadă, din nou, de atitudine neprietenească în raport cu Moscova.

Berlinul ar putea fi blocat de activiștii de mediu. Poliția germană este pregătită pentru săptămâni de haos în trafic

Mișcarea climatică „Ultima generație” vrea să paralizeze tot Berlinul, începând de luni. Poliția germană este pregătită pentru săptămâni de haos în trafic și a renunțat la blândele discuții de convingere a activiștilor lipiți cu super-glue de asfalt. Nu e exclus ca ONG-ul să fie inclus la categoria „organizații criminale“, scrie Hotnews.

Repetate proteste

Sute de activiști pentru climă vor să „paralizeze” Berlinul pe termen nelimitat, începând din 24 aprilie, încercând să forțeze guvernul federal să protejeze mai mult clima. Protestele ar trebui să se încheie doar atunci când guvernul răspunde solicitărilor ONG-ului.

Duminică, autostrada orașului de la Tempelhofer Damm a fost închisă timp de aproape trei ore, pentru un concert de protest. Circa 420 de persoane au participat acolo la o demonstrație pe biciclete.

Potrivit poliției, 500 de persoane au venit ieri după-amiaza la un miting al „Ultimei Generații” la Poarta Brandenburg. Șase activiști au luat cu asalt banda cursei de mașini electrice „Formula E”, de pe Tempelhofer Feld. Potrivit polițiștilor, serviciul de pază i-a împiedicat să se lipească de asfalt.

„Ultima generație” afirmă că aproape 1.000 de persoane s-au înscris pentru protestul pe termen lung. În timpul valului de blocade din octombrie au fost doar 80. ONG-ul a anunțat că vor aduce „în impas” întregul oraș. Pe lângă campanii de așezare și de lipire de asfalt, se încearcă noi forme de acțiune: activiștii în grupuri compacte pur și simplu merg încet pe străzile mai mari și opresc traficul.Întreruperea consilierii

Înainte de săptămânile blocadei de către mișcarea climatică „Ultima generație”, poliția din Berlin a încetat să mai vorbească cu activiștii despre pericolele la adresa ordinii sau securității publice, pe care le implică acțiunile acestora.

În cazul huliganilor, violenței domestice, stalker-ilor, infractorilor motivați politic sau în zona crimei de clan, consilierea despre periculozitatea faptelor e o metodă încercată și testată. Dar în ceea ce-i privește pe activiștii pentru climă, discuțiile și avertismentele par a fi inutile. O purtătoare de cuvânt a poliției a precizat pentru Tagesspiegel.de, că, „persoanele în cauză au continuat să participe, în mod repetat, la acțiuni”.

Fapte, acuzații, condamnări

La finele anului trecut, după un grav accident de circulație, procuratura din Berlin a anchetat doi activiști de la „Ultima generație”, pentru ucidere din culpă.

Până la sfârșitul lunii martie, 54 de condamnări au fost pronunțate împotriva activiștilor pentru schimbările climatice: pentru constrângere, opunerea de rezistență la aplicarea legii, încălcarea sau deteriorarea proprietății.

Poliția a depus 3.000 de acuzații penale, există 1.700 de cercetări preliminare la parchet. Din 800 de suspecți, 300 sunt infractori multipli, 231 au comis între două și nouă infracțiuni, iar 70 au comis mai mult de zece infracțiuni.

Proteste pe bani

Membrii ONG-ului de mediu se transformă în autocolante climatice, lipindu-și mâinile de asfalt cu superglue și dând peste cap traficul din orașe. Dar o fac pe factură, după cum dezvăluie o activistă austriacă. Într-un interviu pentru televiziunea RTL, o activistă austriacă, de profesie chimistă, spunea că pentru acțiunile de protest se scrie factură, iar pe viitor ea va primi chiar „un venit suplimentar liber profesionist, impozitat, cu peste 20 de ore de activism pe săptămână” din partea fondului Climate Emergency Fund. Procedura urma a se desfășura printr-o adresă de contact din Germania. „Oamenii bogați” care „au o conștiință încărcată” ar sponsoriza fondul, potrivit explicațiilor Carolinei Thurner, pentru publicația Profil.at. Pe site-ul Climate Emergency Fund aflăm că milioane de dolari susțin acest activism perturbator (n.t. disruptive). În articolul „Aceste grupuri doresc proteste climatice perturbatoare. Magnații petrolului îi finanțează”, New York Times face o analiză a fenomenului.

La categoria „organizație criminala”?

Parchetul din Berlin nu vede niciun motiv pentru a clasifica „Ultima generație” drept organizație criminală. În schimb în Brandenburg, parchetul din Neuruppin suspectează că scopul grupării este „săvârșirea de infracțiuni de o suficientă gravitate”. Un purtător de cuvânt al parchetului din Berlin a declarat că posibila suspiciune a unei organizații criminale este în permanență examinată și „este supusă unei reevaluări permanente”. Motivul pentru această reevaluare îl constituie atacurile asupra rafinăriei de petrol PCK, din Schwedt.

„În interesul apărării drepturilor fundamentale ale celorlalți care sunt afectați de infracțiunile activiștilor de mediu, este scopul nostru principal să prevenim perturbările anunțate sau, dacă nu sunt anunțate, să le eliminăm cât mai repede posibil”, a declarat șefa poliției, Barbara Slowik.

Polițiștii vor aduce infractorii „consecvent în scopul ordonării judecătorești a arestării, și preventive, pentru a evita pericolul”. Numeroși oficiali sunt de serviciu și vor „veghea la nodurile de trafic, precum și la accesele și ieșirile pe autostrada orașului, pentru a dizolva blocajele”. Unele locuri care au fost deja ținta acțiunilor sunt observate cu precădere, iar ofițerii sub acoperire sunt și ei la datorie, pentru a putea „opri acțiunile imediat, dacă este posibil”, mai spune Slowik. Clădirile Parlamentului și guvernamentale, ambasadele, instituțiile diplomatice, instituțiile media și „alte locații simbolice” sunt protejate în mod deosebit.

Cum se pregătesc de război cele mai vulnerabile state NATO de teamă că Putin le va invada după ce termină cu Ucraina
Articolul anterior
Un deputat propune ca zilele de 1 și 2 iunie să fie declarate libere
Articolul următor