Alertă de Cod Roșu în Chișinău: 230 de persoane, internate în stare gravă

În municipiul Chișinău se menține gradul de alertă Cod Roșu privind situația epidemiologică. Ieri, numărul pacienților internați în spitalele din Capitală era 743, dintre care 230 de persoane sunt în stare gravă, iar șase sunt intubate.

separator

Datele au fost oferite de șefa Direcției Sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei, transmite Publika.md.

„465 de persoane internate în spitalele din municipiul Chișinău în stare medie și 48 în stare satisfăcătoare. În suburbii continuă creșterea de morbiditate prin noul tip de coronavirus. Cel mai mare număr rămâne a fi înregistrat în Durlești, satul Trușeni, Stăuceni și Băcioi. Totodată, în municipiul Chișinău, numărul persoanelor care se tratează la domiciliu este de 19.562”, a precizat Tatiana Bucearschi.

Funcționara a mai declarat că capacitatea totală de spitalizare în Chișinău este de 1.042 pentru bolnavii de COVID-19, iar 200 de paturi sunt la Centrul de triaj de la Moldexpo.

De la începutul pandemiei, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 30.995 de cazuri cu coronavirus, iar 21.154 de pacienți au fost vindecați.

România a exclus Republica Moldova din lista țărilor cu risc epidemiologic crescut
Articolul anterior
Strat de grindină de 1 metru în România. Furtuna puternică a făcut ravagii
Articolul următor
Alte articole interesante