Alertă în Franța. Este nevoie de mii de paturi pentru bolnavi Covid

Situația sanitară și epidemiologică în Franța se degradează rapid. Autorităţile au instituit alertă maximă în Paris și alte șapte oraşe, barurile au fost înnchise, iar restaurantele funcționează după protocoale epidemilogice extrem de dure, potrivit BFM TV. 

Oraşele în care este alertă sunt Paris, Marsilia, Aix-en-Provence, Guadalupe, Lyon, Lille, Grenoble şi Saint-Etienne. Vineri, la nivel național, Franța a anunțat un număr record de 20.339 de noi cazuri de COVID.

Situația cea mai gravă este chiar în capitala Paris şi zona metropolitană, pentru că deja 40% din locurile de la terapie intensivă sunt ocupate, iar temerile sunt că în două săptămâni se va ajunge la 50%.

În acest context, ministrul francez al sănătăţii a anunţat că până în decembrie, sau chiar mai devreme, vor fi pregătite 4.000 de noi paturi în spitale.

Franța este a patra țară europeană în clasamentul deceselor COVID, cu 32.583 de morți, la o distanța relativ mică, câteva sute de persoane, în urma Spaniei. Cele mai afectate state europene sunt Marea Britanie și Italia.

Sursa

Mai multe femei, înșelate. Au luat credite pentru proceduri de frumusețe, însă salonul s-a închis
Articolul anterior
„Festivalul cu umbrele”, la Chișinău, în parcul Bucuriei recent renovat
Articolul următor
Alte articole interesante