Alertă în Italia, primul caz de deces din cauza coronavirusului. 16 cazuri noi, în 24 de ore

Alertă în Italia, din cauza epidemiei de coronavirus. Un italian de 77 de ani a murit vineri, fiind primul caz de deces cauzat de noul virus din China care se înregistrează în Europa, în cazul unui cetățean european. Franța raportase anterior un prim deces din cauza coronavirusului, dar era vorba despre un turist chinez.

separator
Italianul care a murit era unul din cele două cazuri înregistrate în regiunea Veneto.

Apar tot mai mulți bolnavi care n-au călătorit niciodată în China și nici n-au intrat în contact cu persoane care au fost acolo. Au fost depistate 16 cazuri numai în nordul țării, în ultimele 24 de ore.

Pentru că nu știu de la cine s-a răspândit boala, autoritățile italiene au luat măsuri drastice în 12 localități. 50 de mii de oameni sunt afectați de restricțiile impuse începând de vineri seară.

Autoritățile îndeamnă la calm, dar în același timp sunt restricții în 12 localități din provincia Milano. Oamenilor li s-a spus să evite locurile aglomerate și să nu iasă din casă cel puțin o săptămână. Au fost închise școlile, au fost închise restaurantele, birourile primăriilor.

Aceste decizii au fost luate pentru că nu a fost izolat pacientul zero. Cei care au simptome sunt rugați să nu meargă la spital, ci să apeleze serviciul 112. Totul a început cu un italian diagnosticat pozitiv, a urmat soția și mai mulți apropiați.

Printre pacienți sunt și membri ai personalului medical. Nu se cunosc multe despre pacientul zero. Primul bărbat diagnosticat în Lombardia a intrat în contact cu o persoană care a călătorit recent în China. Acea persoană a fost găsită, dar analizele au ieșit negativ. Aceste localități restricționate sunt importante pentru economia orașului Milano.

Un alt lucru important e că în Lombardia locuiesc în jur de 180 de mii de români și sunt comunități numeroase și în localitățile cu restricții.

sursa: www.digi24.ro

O familie frumoasă. Rapperul Djigan și soția sa, alături de cei patru copii
Articolul anterior
O mamă își ia rămas bun de la bebelușul de 13 săptămâni pe care l-a așteptat 20 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante