Alertă! Șase termometre cu mercur s-au spart la o grădiniță din Capitală

Angajații IGSU au fost alertați astăzi, după ce la o grădiniță de pe strada N. Costin din capitală, mai multe termometre cu mercur s-au spart.

separator
Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13.58 minute. La fața locului a fost îndreptat un echipaj CBRN care a efectuat demercurizarea zonei unde a avut loc incidentul. Potrivit IGSU, pătrunderea mercurului pe suprafețe a fost posibil după ce un borcan cu termometre a căzut jos, iar șase din ele s-au spart. În încăperea unde a avut loc incidentul nu se aflau copii, aceștia fiind la acel moment într-un alt bloc al instituției.

Potrivit unui părinte, borcanul cu termometre se afla pe dulap în vestiar și a fost atins din neatenție de către o mamă care venise să-și ia copilul, iar acesta s-a făcut țăndări când a căzut. Specialiștii au îndepărtat substanța, iar zona a fost curățată. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă oamenii să apeleze de urgență serviciile competente în situații de spargerea a termometrelor cu mercur. În caz de pătrunderea a substanței pe suprafețe e necesar deschiderea ferestrelor și închiderea ușilor pentru a evita intoxicația dar și pătrunderea vaporilor în alte încăperi. Mai mult, e necesar îndepărtarea copiilor din zona de risc. Salvatorii nu recomandă colectarea substanței prin utilizarea aspiratorului, sau măturii deoarece folosirea acestor metode va mări doza de expunere la vapori.

Un moldovean de 39 de ani, a fost găsit după o săptămână de căutări
Articolul anterior
Cetățenii moldoveni pot să efectueze apostilarea documentelor online, din orice colț al lumii
Articolul următor
Alte articole interesante