Alexandru Slusari: Îndemn oamenii să rămână duminică acasă. Ceea ce se pregătește nu are nimic în comun cu interesul cetățenilor

Președintele Asociației „Forța fermierilor”, Alexandru Slusari, afirmă că agricultorii nu se vor alătura protestului anunțat duminică de Partidul Șor și îndeamnă cetățenii să stea acasă, întrucât „ceea ce se pregătește nu are nimic comun cu interesul cetățenilor”.

„Toată săptămâna mulți fermieri au primit invitații să se alăture protestului, planificat pentru 18 septembrie în capitală. Mă bucur că toți cei agricultori, cu care am discutat, au refuzat participarea la eveniment de duminică. În calitate de director executiv al Asociației Forța Fermierilor vreau să menționez că fermierii au multe reproșuri privind politica agrară și deocamdată nu suntem auziți pe mai multe subiecte importante. Însă, noi avem nevoie de soluționarea problemelor și categoric nu susținem destabilizarea situației. Avem agenda noastră și protestele agricultorilor vor purta caracter economic. NICIODATĂ nu vom permite ca acțiunile noastre să fie folosite de orice forță politică”, a menționat Alexandru Slusari.

Fostul vicepreședinte al Parlamentului a adăugat că protestul de duminică „este organizat de un fugar criminal, care a furat din greu și a însărăcit populația”.

„Iar în calitate de cetățean responsabil, îndemn pe toți oameni să rămănă duminică acasă. Nu-mi place multe lucruri, care face actuală guvernare. Am spus și am scris nu odată despre gafele puterii și miniștrii incompetenți. Am obosit să vorbesc despre comunicarea proastă cu societate, necesetatea schimbării cursului economic și remanieri guvernamentale, care întărzie nepermis de mult. Dar categoric nu voi accepta ca alternativa acestei guvernări revanșa grupărilor politico-criminale, chiar dacă ele s-au renăscut și s-au unit, avănd un sol fertil al greșelelor enorme ale puterii. Este evident că protest de duminică este organizat de un fugar criminal, care a furat din greu și a însărăcit populația Moldovei mulți ani și acum șede bine mersi la vila lui luxoasă”, a mai spus Alexandru Slusari.

Cel mai celebru boxer rus a primit ordin de mobilizare: „Voi merge să-mi iau citația”

Parlamentarul rus Nikolai Valuev, fost boxer profesionist și campion mondial WBA la categoria grea, a declarat presei din Rusia că a primit o convocare la centrul de recrutare pentru a merge pe frontul din Ucraina, scrie presa digi24.ro

 Cel mai celebru boxer rus a primit ordin de mobilizare. Actualul deputat: „Voi merge să-mi iau citația”

„A venit la toți (citație pentru mobilizare – n.red.) și mie mi-a venit și voi merge la comisariat. Colegii mei sunt foarte bravo. Cine este înregistrat în Duma de Stat, a primit citația aici, la mine a venit acasă și trebuie să merg acolo, dar încă n-am reușit, am avut foarte multe ședințe în afara orașului. Citația mi-a venit chiar înainte de plecarea în Donbas și eu nu eram acasă, dar săptămâna viitoare voi merge, obligatoriu, să mă prezint la comisariatul militar”, a declarat Nikolai Valuev.

Cine este Nikolai Valuev

Nikolai Valuev a devenit cunoscut în lumea boxului mai ales pentru greutatea și înălțimea sa (2,13 m și 150 de kg). A boxat la categoria grea timp de 16 ani, între 1993 și 2009.

A fost campion mondial între 2005 și 2007 și în 2009, dar a pierdut titlul mondial în fața britanicului David Haye în așa-numita luptă „David Vs Goliat”.

După ce s-a pensionat în 2009, Valuev a intrat în politică și s-a alăturat partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin. În 2011 a devenit membru al Dumei de stat din Rusia.

O controversă la începutul carierei sale politice a fost legată de faptul că a fost nevoie să i se facă un scaun special în care să stea atunci când mergea la parlament, având în vedere mărimea lui uriașă.

În 2010, medicul lui Valuev a spus că îl trata pentru „probleme grave ale oaselor și articulațiilor”.

A fost nevoit să sufere două operații care au necesitat șase luni pe margine și a confirmat în 2013 că sfatul medicului este principalul motiv pentru care nu s-ar întoarce în ring. Presa britanică observă însă că acest lucru nu a împiedicat armata rusă să-l cheme pe front.

A fost lansat cel de-al patrulea episod al serialului „Lost in Moldova”. Americanul explorează piața centrală și gustă vinul moldovenesc

A apărut al patrulea episod al serialului „Lost in Moldova”, o producție cinematografică realizată de Volt Cinematography, producătorii fiind Vlad Bolgarin și John Lewis. Serialul este inspirat de experiența lui John, un tânăr american, care în tinerețe a fost voluntar la Corpul Păcii timp de doi ani în orașul Edineț din nordul țării.

În acest episod americanul merge la piața din oraș, în încercarea de a procura legume și fructe autohtone și gustă vinul moldovenesc, transmite www.diez.md.

În serial apar actori moldoveni precum Dumitru Mamei și Olga Guțu-Cucu, dar și tânăra Loredana Sandu, cu toții fiind îndrumați de regizorii Vlad Bolgarin și Călin Laur. Pentru proiect au fost strânse fonduri din toată lumea, suma fiind de 14 000 de dolari.

Eroul principal, Diego, este jucat de Kenny Grimble Jr. din Los Angeles.

Muntenegru a arestat 36 de diplomați și cetățeni ruși. Premier: O „operațiune internațională” cu parteneri străini

Autoritățile din Muntenegru au reținut 38 de persoane, în principal cetățeni ruși, sub suspiciunea de spionaj, a anunțat joi cotidianul muntenegrean Pobjeda, citând surse anonime.

Muntenegru a arestat 36 de diplomați și cetățeni ruși - presă / Premier: O  „operațiune internațională" cu parteneri străini

La începutul zilei, premierul Dritan Abazovic a declarat, în cadrul unei transmisiuni în direct a unei ședințe a cabinetului, că o „operațiune internațională” cu parteneri străini și cu procuratura este în curs de desfășurare pentru a proteja interesele țării, dar nu a oferit detalii, transmite Reuters, scrie Hotnews.

Muntenegru, membră NATO și candidată la aderarea la Uniunea Europeană, s-a alăturat sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei din cauza invaziei acesteia în Ucraina. În trecut, a expulzat diplomați ruși.

Pobjeda a scris că agenți ai Agenției pentru Securitate Națională (ANB) din Muntenegru și ai Procuraturii Speciale de Stat (SDT) au reținut șase diplomați ruși, 30 de cetățeni ruși cu permise de ședere temporară și doi muntenegreni sub suspiciunea de spionaj.

Ambasada Rusiei nu a răspuns imediat la apelurile Reuters care a solicitat o declarație. Oficialii de la ANB și SDT nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

Nina Crețu, dezvăluiri despre cum l-a cunoscut pe Renato Usatîi și de ce a lăsat Italia pentru Moldova
Articolul anterior
Un moldovean, condamnat pe viață în Marea Britanie după ce a violat și bătut o femeie
Articolul următor