Alpiniştii moldoveni, dispăruţi pe un munte din Georgia, au fost găsiţi morţi

Alpiniştii moldoveni, dispăruţi în timpul escaladării unui munte din Georgia, găsiţi morţi. Confirmarea a fost făcută de Ministerul de Externe de la Chişinău.

Cei doi alpinişti moldoveni, tată şi fiu, care au dispărut în timpul escaladării unui munte din Georgia, au fost găsiţi morţi. Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii Ministerului de Externe de la Chişinău, scrie www.publika.md. Potrivit MAEIE, misiunea de căutare inițiată de autoritățile georgiene a fost încheiată astăzi, iar corpurilor neînsuflețite ale victimelor urmează a fi transmise rudelor.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Georgia a menţionat că victimele au fost găsite la altitudinea de 3500 de metri. Preliminar, salvatorii presupun că cei doi alpinişti au căzut în gol, dar vor stabili exact după efectuarea unei expertize. În operaţiunea de căutare au fost implicaţi zeci de salvatori şi un elicopter.

Ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan, acreditată prin cumul în Georgia, și Consulatul onorific de la Batumi va acorda asistența necesară pentru repatrierea acestora în Republica Moldova.

Amintim că informaţia despre dispariţia celor doi a apărut în presa de la Tbilisi în urma unui apel disperat pe reţelele de socializare din partea soţiei şi mamei lor, care a pierdut legătura cu ei acum 10 zile. 

Magazinele din Centrul Comercial UNIC și-au reînnoit colecțiile de sezon
Articolul anterior
Soluţie perfectă contra varicozei
Articolul următor