Ambasada Chinei a donat Republicii Moldova 1.500 de teste pentru depistarea Covid-19

Pentru a ajuta guvernul și cetățenii Republicii Moldova în combaterea pandemiei cu noul coronavirus Covid-19, Ambasada Republicii Populare Chineze a oferit un lot de 1.500 de teste, donaţia fiind primită de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, care şi-a exprimat recunoştinţa pentru acest gest.

separator
„Îmi exprim recunoștința pentru gestul Poporului Chinez, care în aceste momente dificile pentru Republica Moldova, ne oferă suport prin donarea testelor de depistare a infecției COVID-19. Mulțumim pentru solidaritate și implicare”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, E.S. Zhang Yinghong a declarat: “Vom continua să susținem Republica Moldova în lupta cu infecția Covid-19. În timpul apropiat va fi adus un lot de ajutoare umanitare, în baza evaluării necesităților sistemului medical”.

Testele diagnostice pentru noul coronavirus COVID-19 au fost transmise Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Reamintim că în perioada următoare Republica Moldova va mai primi un lot de ajutoare din partea Republicii Populare Chineze care constă din circa 3 tone de medicamente, materiale și echipamente medicale necesare pentru stoparea răspândirii virusului COVID-19.

Dacă presa chineză era liberă, Covid-19 poate nu ar fi devenit pandemie, consideră Reporteri fără Frontiere
Articolul anterior
Un taxator din Capitală s-a îmbolnăvit de coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante