Ambasada României la Chișinău reia procedura de depunere a dosarelor de redobândire a cetățeniei române

Din 15 februarie, în fiecare zi de luni a săptămânii, Secția consulară a Ambasadei României la Chișinău va prelua dosare de redobândire a cetățeniei române.

Potrivit unui anunț al misiunii diplomatice, cererile online vor fi programate de către Secția consulară, cu respectarea ordinii cronologice a datei de transmitere a acestora și în limita locurilor disponibile, transmite IPN. 

Luni, între orele 08.00 și 13.00, vor fi preluate dosare de redobândire a cetățeniei române.

Luni, între orele 14.00 și 16.00, și de marți până vineri inclusiv, între orele 08.00 –13.00 și 14.00 – 16.00, vor avea loc sesiuni de depunere a jurământului de credință.

Preluarea actelor notariale, a actelor de stare civilă, a pașapoartelor și a vizelor, se va efectua de luni până joi, între orele 08.00 – 13.00 și între 14.00 – 16.00. Eliberarea vizelor și a actelor de stare civilă se va face de luni până joi, între orele 08.00 – 13.00. Eliberarea pașapoartelor va avea loc de luni până joi, între orele 14.00 –16.00.

Vor avea acces în sediul Secției consulare a Ambasadei României doar persoanele care vor purta obligatoriu mască de protecție, nu vor avea simptome asociate COVID-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respirație dificilă), care vor menține distanța fizică mai mare de 1,5 metri și vor prezenta e-mail-ul cu data programării.

În sala de așteptare nu va fi admisă prezența a mai mult de 8-10 persoane, în același timp. Ambasada României îndeamnă solicitanții să nu se prezinte la Secția Consulară însoți de minori, pentru protejarea acestora. Totodată, nu se permite accesul aparținătorilor/rudelor/prietenilor.

Concluzia preliminară a oamenilor legii. Pruncul găsit decedat într-un parc din Capitală s-a născut fără suflare
Articolul anterior
Gata cu mita pentru permisele de conducere auto
Articolul următor
Alte articole interesante