Amendă de peste 2 milioane de dolari în China pentru o glumă despre armată

O trupă de comedie din China a fost amendată cu suma de peste 2 milioane de dolari pentru că a făcut o glumă despre armată. Actorul principal a prezentat scuze şi a fost concediat.

China's latest attempt to rally the world against Western values | World  News - Hindustan Times

Trupa de comedie a fost sancţionată cu o amendă de 14,7 milioane de yuani (2,1 milioane de dolari) pentru o glumă despre armată care a utilizat un slogan al preşedintelui Xi Jinping.

Actorul de stand-un comedy a comparat comportamentul câinilor cu cel al militarilor ceea ce a iritat autorităţile, scrie Mediafax.

Acestea au declarat că atât actorul Li Haoshi, cât şi compania pentru care lucrează, Shanghai Xiaoguo Culture Media Co, au „umilit armata poporului”. Compania a acceptat sancţiunea şi a anunţat că a reziliat contractul lui Li.

Gluma lui Li a stârnit hohote de râs la emisiunea desfăurată în weekendul trecut, dar un membru al publicului a scris pe reţelele de socializare că referirea a fost nepotrivită. Ulterior, subiectul a fost dezbătut pe internet, iar Agenţia de aplicare a legilor culturale din Beijing a lansat o investigaţie.

Actorul şi-a exprimat „remuşcările şi regretele profunde” într-o postare pe reţelele de socializare, spunând că a folosit „o analogie extrem de nepotrivită”.

„Îmi voi asuma toată responsabilitatea şi îmi voi anula toate spectacolele pentru a reflecta profund şi a mă reeduca”, a declarat comediantul, care poartă numele de House şi are 136.000 de fani pe platforma chineză de socializare Weibo.

Maia Sandu, alături de Irina Vlah. Ce face președintele la Comrat?

Maia Sandu a întreprins vineri o vizită la Comrat. Acolo are loc Forumul Tineretului, fiind prezenţi mai mulţi ambasadori acreditați în ţara noastră, dar și guvernatoarea în exercițiu, Irina Vlah, scrie realitatea.md.

Evenimentul se desfășoară pe stadionul din Comrat, iar datorită prezenței șefei statului măsurile de securitate au fost înăsprite, informează publicaţia locală Nokta. În total, la eveniment participă circa 200 de persoane.

„Legea Republicii Moldova trebuie respectată în atuonomie. Avem nevoie de sancțiuni concrete. Legea este aceeași la Chișinău, la Briceni și în Găgăuzia”, a decalrat Sandu, cu referire la protestele care au avut loc în atuonomie după alegerea bașcanului.

La rândul său, guvernatoarea în exercițiu a declarat în marja evenimentului că șefa statului nu cunoaște prea bine situația din regiune. „Oamenii adecvat apreciază valorile europene. Cine a spus că suntem împotrivă”, le-a spus Vlah tinerilor care discutau cu ea.

Presa locală scrie că Vlah și Sandu nu s-au salutat și nu au discutat personal la începutul evenimentului nici nu și-au luat rămas bun la despărțire.

Minune! Starea băiețelului din Edineț căzut de la etaj a fost stabilizată. Acesta a fost transportat la Institutul Mamei și Copilului

Starea copilului a fost stabilizată și acesta a fost transportat la Institutul Mamei și Copilului.

Artiom, băiețelul de 7 ani, din orașul Cupcini, Edineț, care a căzut ieride la etajul patru al unui bloc de locuit, s-a aflat până acum în stare gravă la Spitalul Clinic din Bălți.

Medicii sunt rezervați în declarații, dar spun că starea copilului a fost stabilizată.

Până acum acesta era în stare gravă, dar stabilă.

Amintim că băiatul de 7 ani, jucându-se, a urcat pe pervaz și sprijinindu-se de plasă a căzut în gol de la etajul patru.

Cazul acestui copil a sensibilizat opinia publică, după ce tatăl copilului a anunțat că la spitalul din Edineț nu este utilajul necesar pentru a-i acorda ajutor, iar aviasanul refuză să îl transporte la Chișinău.

Merge zilnic la cimitir! O bunică luptă cu sistemul medical și cel judiciar pentru a afla adevărul despre decesul nepoatei

„Sabinuța era ca un soare, un copil iubitor, deștept.” Așa o descrie Iulia Lis pe nepoata ei, Sabina Zagrencu, o copilă de 8 ani, internată la Spitalul Raional Rezina în data de 11 februarie 2019, cu diagnosticul intoxicație acută cu medicamente. Totuși, constatarea medicală primară s-a dovedit a fi greșită, iar la doar 20 de ore din momentul spitalizării, Sabina a decedat din cauza unui șoc endotoxic, scrie zdg.md

foto: www.zdg.md

La mai bine de patru ani de la decesul copilei, bunica acesteia continuă să înfrunte concomitent sistemul medical și pe cel judiciar și nu încetează să spere că-i va reuși să facă dreptate în cazul morții nepoatei sale.

„Apă nu i-au dat, medicamente pentru a-i ameliora starea nu i-au administrat” 

Totul a început la 7 februarie 2019, atunci când Sabina, o copilă rămasă în grija bunicii după ce părinții săi au plecat peste hotare, a avut primele simptome: febră, dureri de cap și de burtă. A fost mai întâi consultată de un medic de familie de la un centru privat din Rezina, care i-a pus diagnosticul de bronșită acută și i-a prescris tratament. Patru zile mai târziu, după ce starea ei s-a agravat, Sabina a fost internată la Spitalul Raional Rezina cu diagnosticul de intoxicație acută cu medicamente. Totuși, constatarea primară a medicilor de la Spitalul Raional Rezina s-a dovedit a fi greșită, iar, la doar 20 de ore din momentul spitalizării, Sabina a decedat din cauza unui șoc endotoxic (șoc provocat de substanțele toxice ale unei bacterii). 

Iulia Lis, bunica Sabinei, susține că, imediat ce a intrat în spitalul de la Rezina s-a confruntat cu o atitudine nepăsătoare din partea medicilor. „Chiar de la început, am identificat greșeli în comportamentul medicilor: apă nu i-au dat, medicamente pentru a-i ameliora starea nu i-au administrat ”, afirmă bunica Sabinei. 

Deși era sub supraveghere medicală, prognozele optimiste se lăsau așteptate. Cu fiecare oră, starea Sabinei devenea tot mai instabilă. Bunica fetei spune că, deși a fost la căpătâiul Sabinei în toate cele 20 de ore de internare, informația privind tratamentul administrat nepoatei sale nu i-a fost comunicată. 

Concluziile primei Comisii medicale: „Au făcut modificări în fișa medicală privind medicamentele administrate.

La scurt timp de la decesul Sabinei Zagrencu, Ministerul Sănătății a constituit un grup de lucru pentru a documenta cazul. Deși comisia a calificat decesul copilei drept unul ordinar, întrucât, potrivit experților, medicii au întreprins măsurile necesare, familia acesteia susține că, în raport, nu sunt incluse toate cauzele care au condus la deces.

„Experții primei comisii medicale au indicat doar o încălcare gravă, că doctorii de la Spitalul Raional Rezina au făcut modificări în fișa medicală privind medicamentele administrate. Alte nereguli aceștia nu au identificat, iar Sabinuța a murit, pentru că trebuia să moară. Noi, văzând concluzia acestui raport, am deschis și alte uși, doar pentru a afla adevărul”, povestește Iulia Lis.

La cererea familiei, câteva luni mai târziu de la examinarea cazului de către primul grup de experți, Ministerul Sănătății a instituit o nouă comisie care urma să cerceteze circumstanțele. Și de această dată, Iulia Lis spera că grupul de lucru va scoate la iveală neregulile și astfel va reuși să facă dreptate în cazul morții nepoatei sale. 

Constatarea celei de-a doua Comisii: „Decesul poate fi considerat evitabil”

Bunica fetei spune că, deși acest grup de lucru a examinat cazul în baza documentelor studiate și de prima comisie, de această dată, lista neregulilor constatate a fost mai mare.

Citiți continuarea AICI!

Vești bune de la Guvern pentru medici și pacienți: Modernizarea spitalelor, dotarea cu echipamente noi și instruirea medicilor peste hotarele țării
Articolul anterior
Inundații catastrofale în Italia: Doi oameni au murit și cel puțin patru sunt dați dispăruți
Articolul următor