Amenințarea cu care Donald Trump spune că l-a convins pe Putin să nu atace Ucraina în timpul mandatului său

Donald Trump face afirmații surprinzătoare despre calea de dialog cu Vladimir Putin. Fostul președinte al SUA a spus că Vladimir Putin plănuia încă din timpului mandatului său să invadeze Ucraina.

Nu a fost nevoie de negocieri îndelungate pentru a îl face pe liderul rus să își reconsidere decizia, spune el. A fost nevoie doar să îl amenințe că Moscova va fi bombardată de armata americană, dacă va îndrăzni să facă vreo mișcare militară necugetată.

Confesiunea a fost făcută de Donald Trump într-o conversație telefonică, cu prietenul său, jucătorul de golf John Daly. Filmarea a devenit virală pe rețelele sociale, scrie b1tv.ro.

„Toți spun că e o putere nucleară, de parcă se tem de el. A fost prietenul meu. M-am înțeles grozav cu el. I-am spus: “Vladimir, dacă faci asta [să invadeze Ucraina], vom lovi Moscova. Și m-a cam crezut, cam 5-10% asta e tot ce ai nevoie…Nu a făcut  niciun demers cât eu am fost președinte, John. Toți vorbeau despre asta. De ce nu a făcut-o în ultimii patru ani?” Pentru că nu a putut” a spus Donald Trump.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

Rusia avertizează că orice ţară care îşi pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile poate fi considerată că a intrat în conflict
Articolul anterior
Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei: Rusia pregătește al doilea val de ofensive la scară largă, care ar putea viza și Kievul
Articolul următor