Amenzi de 50.000 lei și 3 ani de pușcărie pentru cei care ignoră regimul de carantină

Proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern, în contextul codului portocaliu de infecție cu COVID-19. Persoanele care nu vor respecta măsurile de prevenire sau combatere a bolilor epidemice riscă amenzi de până la 50 de mii de lei sau închisoare de până la 3 ani.

separator
Totodată, cei care vor prezenta date false sau incomplete la completarea fișei epidemiologice riscă amenzi de până la 25.000 de lei.

Această sancțiune a fost impusă după ce mii de cetățeni ai Republicii Moldova, care au intrat în țară în ultima perioadă, au indicat informații false în fișele epidemiologice îndeplinite.

Astfel, a fost înăsprită sancțiunea pentru nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a provocat răspândirea unei asemenea boli se vor pedepsi (pedeapsa maximă) cu amendă în mărime de până la 1000 de unităţi convenţionale, adică până la suma de 50.000 de lei, sau cu închisoare de până la 3 ani.

Până acum, aceste fapte erau pedepsite cu o sancțiune de până la 750 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 1 an.

sursa: www.jurnal.md

Meghan Markle și Prinţul Harry au pozat ca doi oameni obișnuiți la un eveniment privat de la palat
Articolul anterior
Bilanț grav în Italia. 196 de morți și peste 2.300 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante