Amenzi de peste jumătate de milion de lei pentru administratorii de piețe din țară

În scopul asigurării continuității măsurilor de conformare voluntară a contribuabililor și combaterea comerțului ilicit desfășurat în incinta piețelor autorizate din țară, în prima jumătate a anului 2019 au fost desfășurate acțiuni ample de monitorizare, identificare și conformare a comercianților care practică comerțul ilicit în incinta piețelor autorizate din Republica Moldova.

separator
În acest context, în luna aprilie au fost efectuate vizite fiscale la 244 de piețe, administratorilor piețelor fiind înmânate scrisori de conformare privind asigurarea respectării legislației pe segmentul comerțului în piețe. Astfel, în capitală au fost informate – 36 piețe, în regiunea de Nord a țării – 86 piețe, în regiunea centru a țării – 87 piețe și în zona de Sud – 35 de piețe.

Ulterior, în perioada lunii mai 2019 au fost întreprinse acțiuni de pașaportizare în piețele respective fiind constatate cca 1 086 cazuri de practicare a activității ilicite de întreprinzător.

În aceste cazuri SFS a întreprins acțiuni de specialitate față de administrația piețelor care nu au asigurat respectarea cerințelor actelor normative ce reglementează comerțul în piețe, întocmind 63 procese – verbale contravenționale conform prevederilor art. 275 alin. (2) din Codul contravențional, în rezultatul cărora au fost aplicate sancțiuni contravenționale în sumă totală de 569 mii lei.

În continuare, Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare și informează despre continuarea acțiunilor de conformare voluntară față de contribuabilii ce desfășoară activitate ilicită în cadrul piețelor.

Un vulcan stă să erupă într-o populară zonă turistică din România
Articolul anterior
Cinci lucruri care nu pot fi date sau împrumutate, conform celor care cred în superstiții
Articolul următor
Alte articole interesante