Amenzi pentru chișinăuienii care vor bate covoarele în curțile de bloc

Autoritățile municipale vor să interzică, printr-un regulament, bătutul covoarelor în spațiile aferente blocurilor de locuit, precum și în alte locuri publice din capitală. De asemenea, este examinată evacuarea bătătoarelor de covoare și a sârmelor de rufe din spațiul public.

separator
Regulamentului privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău este propus pentru consultări publice de către Direcția generală locativ-comunală și amenajare.

Solicitat de IPN, șeful DGLCA, Ion Burdiumov, a declarat că oamenii trebuie să fie conștienți de faptul că, atunci când ies în curte să bată un covor, creează incomodități vecinilor. Praful se depune pe mașinile parcate și pe geamurile locuințelor. Mai este vorba și de rațiuni estetice.

Ion Burdiumov precizează că nici până acum bătutul covoarelor nu era permis, însă noul regulament vine și cu sancțiuni. Nu este bine ca un părinte care se plimbă cu copilul în curte să inspire praful din covoare, menționează șeful DGLCA. Cât ține de bătătoare de covoare, urmează să fie făcut o inventariere a acestora, iar ulterior instalațiile vor fi evacuate.

Un șofer din Capitală s-a ales cu ,,un pampers și un bilețel”, din partea unei mămici
Articolul anterior
Medic infecționist: ,,Coronavirusul este de 10 ori mai slab decât virusul gripal”
Articolul următor
Alte articole interesante