Americanii vaccinați cu vaccinuri aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente vor putea călători în Europa

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat duminică că americanii care au fost vaccinați împotriva COVID-19 ar trebui să poată călători în Europa în această vară, ceea ce înseamnă o reducere a restricțiilor de călătorie existente în prezent, informează Reuters și dpa.

Ursula von der Leyen a declarat pentru The New York Times că cei 27 de membri ai Uniunii Europene vor accepta, necondiționat, pe toți cei care sunt vaccinați cu vaccinuri care sunt aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente.

Această agenție a aprobat cele trei vaccinuri utilizate în prezent în Statele Unite.

„Americanii, din câte văd, folosesc vaccinuri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentelor”, a spus președinta Comisiei Europene.”Acest lucru va permite libera circulație și călătoriile către Uniunea Europeană”, a estimat șefa executivului european.

Von der Leyen nu a precizat însă când vor putea fi reluate călătoriile, afirmând că aceasta va depinde de situația epidemiologică.”Situația se îmbunătățește însă în SUA, după cum se îmbunătățește, să sperăm, și în Uniunea Europeană”.

UE a suspendat în mare măsură călătoriile neesențiale acum mai bine de un an.

Statele membre ale UE au convenit în luna aprilie să lanseze certificate de vaccinare anti-COVID-19 care să permită persoanelor care au fost vaccinate împotriva acestei bolii, s-au vindecat sau au fost testate negativ, să poată călători mai ușor. Intenția este ca aceste certificate să devină operaționale din luna iunie.

Încă cinci centre de vaccinare anti-Covid ar putea fi deschise în Capitală
Articolul anterior
În Israel, confirmate doar 38 de noi cazuri de Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante