Andrei Spînu, despre nemulțumirea concernului rus Gazprom: ,,Moldovagaz nu poate să participe la auditul propriilor datorii”

Nemulțumirile concernului rus Gazprom privind auditul independent al datoriilor SA Moldovagaz ar putea avea la bază faptul că nu întreprinderea propriu-zisă organizează acest proces, ceea ce nu este posibil, de vreme ce Moldovagaz nu poate să-şi auditeze propriile datorii, a declarat vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării, la conferinţa de presă de astăzi, susţinută împreună cu premierul Natalia Gavriliţa, după şedinţa Guvernului.

Oficialul a precizat că punctul referitor la audit a fost stabilit la negocierile moldo-ruse din toamna trecută, care indică clar că auditul va fi organizat de Guvernul Republicii Moldova.

Andrei Spînu a reiterat că va continua discuțiile cu SAP Gazprom pentru a depăși orice neînțelegeri în privinţa auditului independent al datoriilor Republicii Moldova față de concernul rus.

În aceeași ordine de idei, şi vicepremierul, şi prim-ministrul Natalia Gavriliţa, au menţionat că relaţia cu Gazprom nu are cum să influențeze funcționalitatea gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău. Or, vineri, 11 februarie, la şedinţa comună a Guvernelor Republicii Moldova şi României, urmează să fie înmânat Certificatul de investiții pentru a încheia proiectul acestui gazoduct, care este funcţional din octombrie 2021.

„În contextul situației din sectorul energetic, suntem în căutare şi deschiși pentru toate soluţiile optime în acest sens, fie pe termen mediu, fie pe termen lung”, a rezumat şefa Cabinetului de miniştri.

sursa: www.moldpres.md

Membrii Consiliului Moldovagaz au salariu de peste 90.000 de lei
Articolul anterior
Un moldovean din Italia a agresat sexual o fetiță de 7 ani
Articolul următor