Andrei Spînu: Moldova va beneficia de 21,750 milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice

Moldova va beneficia de 21,750 milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice. Anunțul a fost făcut de Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu.

Donatorii la Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P) au anunțat în cadrul Asambleei anuale a donatorilor noile contribuții în Fondul E5P.

Prin noile contribuții anunțate de Germania, Norvegia, Suedia, Finlanda și Slovacia, Republica Moldova va beneficia de 11,750 milioane de euro sub formă de grant pentru cofinanțarea proiectelor de asistență tehnică și de investiții în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile.

Suplimentar, Uniunea Europeană a anunțat că până la sfârșitul anului curent urmează să contribuie la fondul E5P cu aproximativ 10 milioane de euro, orientați pentru Republica Moldova.

Astfel de poiecte de eficiență energetică reprezintă un motor important pentru dezvoltarea economică a țării prin: crearea noilor locuri de muncă, circulația banilor în economia națională și economii de energie și de bani”, a declarat Andrei Spînu.

Șefa catedrei de virusologie: ,,Frapant la varianta Omicron este saltul genomic extraordinar de mare”
Articolul anterior
Centrele de inovație și producție ale companiei Herbalife Nutrition obțin o certificare importantă în domeniul sănătății și securității
Articolul următor