Andrei Spînu: Nu vom accepta majorarea tarifului pentru transportul public

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu, anunță că instituția pe care o conduce nu va accepta majorarea tarifului pentru o călătorie cu transportul public, cel puțin acest lucru nu va avea loc în următoarele două săptămâni.

În continuare, în urma protestului transportatorilor, demnitarul susține că majorarea tarifului nu este justificată, transmite realitatea.md.

„Noi credem că dublarea sau triplarea tarifului nu este justificată. Noi avem o metodologie care se aplică. Transportatorii au două săptămâni să ne prezinte informațiile. Calculul se face în baza informațiilor. Vom analiza informația și la începutul lunii noiembrie va fi mai clar. Calculele noastre arată că o creștere de tarif nu este justificată în contextul în care tariful a fost crescut în 2019”, a declarat Andrei Spînu.

Referitor la motivele invocate de transportatori cu privire la prețul carburanților, Andrei Spînu precizează că acest lucru nu influențează semnificativ tariful pentru o călătorie cu transportul public.

De asemenea, Andrei Spînu a revenit la declarațiile anterioare în care precizează că transportatorii pot aplica un preț mai mare, însă acest lucru nu este posibil deoarece mijlocele de transport pe care le au în dotare sunt foarte vechi.

„În prezent, toți transportatorii activează la un tarif de 60 de bani pe km sau 70 de bani. Însă, doar 5% dintre transportatori pot aplica tariful de 70 de bani pentru că restul nu și-au renovat mijloacele de transport și nu se încadrează în criteriile legale. Astfel, șoferii deja pot aplica o majorare de 10 bani, însă pentru asta trebuie să investească în mijloacele de transport”, declara ministrul la data de 15 noiembrie 2021.

Artistul Grigori Leps și-a șocat fanii. A rămas doar piele și os
Articolul anterior
Moldovagaz a plătit datoria către Gazprom
Articolul următor