Andrei Spînu: „Sistemele energetice ale R. Moldova și Ucrainei funcționează, în continuare, în regim izolat”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu anunță despre faptul că sistemele energetice ale R. Moldova și Ucrainei funcționează, în continuare, în regim izolat. „Testele privind izolarea sistemelor din 24-26 februarie 2022 au decurs fără incidente”, a menționat Andrei Spînu într-un anunț pe pagina sa de Facebook.

În perioada 24-26 februarie 2022, sistemele energetice ale R. Moldova și Ucrainei au fost decontate de la Zona sincronă a Sistemului Energetic Unit al CSI și au funcționat în regim izolat. Ulterior, după încheierea regimului izolat, autoritățile din Ucraina au anunțat că refuză să se conecteze la Sistemului Energetic Unit al CSI.

„Susținem poziția Ucrainei de a rămâne în regim de funcționare izolat și grăbirea procesului de interconectare sincronă completă a sistemului energetic național la rețeaua Europei Continentale a ENTSO-E. Pentru cetățeni, comunicăm că sistemul electroenergetic al Republicii Moldova funcționează în regim normal, fără incidente”, a scris Andrei Spînu pe Facebook.

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie a cazat în această noapte 60 de studenți din Tunisia și Maroc, care își fac studiile la Universitatea de Medicină si Universitatea Tehnică din Odesa
Articolul anterior
Cozi uriașe la bancomatele din Rusia, după excluderea țării din platforma SWIFT
Articolul următor