Angajații din sistemul bugetar vor avea dreptul la premii anuale

Angajații din sistemul bugetar ar putea beneficia de premiul anual. Indicii și mărimile premiilor conducătorilor unităților bugetare se stabilesc de către organul ierarhic superior, iar mărimea acestora nu poate depăși 50% din salariul de bază.

separator
Ministerul Finanțelor a elaborat și propune spre consultare proiectul hotărârii de Guvern cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Astfel, Legea nr.270/2018 urmează a fi completată cu art. 211 ce va reglementa acordarea premiului anual. Personalul din unitățile bugetare, cu excepția persoanelor cu funcții de demnitate publică și personalului din cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică, va putea beneficia de premiu anual pentru rezultatele activității anului precedent, proporțional timpului efectiv lucrat în anul respectiv.

Pentru premiere se utilizează mijloacele fondului de salarizare în mărime de 50 % din salariile de bază ale persoanelor cu drept de a beneficia de premiu anual. Modul de acordare a acestuia va fi stabilit de Guvern. Totodată, premii unice vor putea fi acordate și în calitate de măsuri de stimulare, dacă acestea sunt prevăzute în legi speciale.

De asemenea, la solicitarea autorităților, se introduce o precizare referitor la imposibilitatea exercitării interimatului unei funcții de conducere de către locțiitorul titular.

În același timp, se face o precizare ce ține de garantarea salariului de 2000 lei, inclusiv și a angajaților care, la 1 decembrie 2018, aveau contractele individuale de muncă/raporturile de serviciu suspendate, pentru a se asigura că nici un angajat nu va avea salariu calculat mai mic de 2000 lei pentru o normă deplină. Citește mai mult aici.

La mulți ani, Carla’s Dreams! Astăzi, se împlinesc 8 ani de succes de la înființarea celei mai iubite trupe
Articolul anterior
Ciuperci în sos de smântână, cu usturoi și cimbru
Articolul următor
Alte articole interesante