Angajații localurilor trebuie să efectueze dezinfectarea meselor după fiecare client

,,Începând cu ziua de astăzi, își reiau activitatea unitățile de alimentație publică. Sunt un șir de condiționalități și reguli care au fost adoptate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Ele trebuie respectate cu strictețe, atât de agenții economici, cât și de cetățenii care utilizează aceste servicii. Săptămâna curentă, autoritățile competente vor verifica corectitudinea implementării măsurilor de precauție și control a infecției COVID-19” a menționat directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

separator

Astfel, reprezentanții unităților de alimentație publică trebuie să respecte următoarele măsuri:

-Efectuarea dezinfecției utilajului de lucru, suprafețelor și spațiilor de depozitare, producere și deservire la deschiderea localurilor
-Monitorizarea stării de sănătate a angajaților și realizarea termometriei la începutul zilei de muncă
Asigurarea angajaților cu echipament de protecție (măști, mănuși, șorțuri, viziere)
-Instalarea la intrarea în local, a dezinfectantului pentru mâini pe bază de alcool
-Instalarea ecranelor de protecție la case și locurile de preluare a comenzilor
-Efectuarea termometriei fiecărui vizitator la intrarea în local
-Asigurarea respectării distanței fizice de 1,5 – 2 m între persoane. Se permite deservirea la mese a maximum 4 persoane (excepție sunt membrii familiei de gardul unu și doi)
-Dezinfectarea meselor după fiecare client
-Dezinfectarea spațiilor de lucru a personalului, spațiilor de deservire și grupurilor sanitare la fiecare 2 ore.

Fanii își doresc redenumirea pasajului subteran din preajma centrului comercial Shopping „MallDova” în cinstea lui Cătălin Caragea. Semnează petiția
Articolul anterior
Recomandare importantă pentru persoanele vârstnice și cele care suferă de boli cronice
Articolul următor
Alte articole interesante