Angajații, obligați să dețină un certificat care confirmă că merg la muncă, în perioada respectivă

Angajatorii care continuă să-si desfășoare activitatea trebuie să elibereze angajaților un certificat care confirmă ca merg la muncă, în perioada respectivă.

separator
Fiecare lucrător trebuie să poarte cu el acest certificat și, în cazul în care este oprit în stradă de poliție, să poată argumenta că pleacă sau se întoarce de la serviciu, transmite IPN.

O formă-model de asemenea certificat poate fi descărcată pe următorul link: https://www.ssmexpert.md/certificat

Prin decizia Comisiei de urgență se interzice persoanelor cu vârsta de peste 63 de ani să se afle în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă. Excepţie fac cazurile în care aceştia se deplasează în interes de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfăşurată la distanţă, când merg să-și produse alimentare sau merg la medic.

Excepția fac și deplasările pentru alte motive justificate, care nu pot fi amânate (decesul unui membru al familiei, necesităţi ale persoanelor şi animalelor de companie etc.).

De asemenea, indiferent de vârstă, este interzisă aflarea persoanelor în spaţii publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive şi zone de agrement.

Telefoanele de urgență pentru moldovenii blocați peste hotare
Articolul anterior
Președintele raionului Cahul și alți doi membri din conducere, suspecți de Covid-19
Articolul următor