Angajatul benzinăriei achită carburantul unei tinere rămasă în pană şi primeşte o recompensă egală cu salariul pe 8 ani

Nkosikho Mbele, un angajat Shell însărcinat cu alimentarea cu carburant a maşinilor la o benzinărie, nu a putut rămâne indiferent când a văzut o tânără aflată la ananghie. Tânăra Monet van Deventer din Cape Town nu şi-a dat seama că îşi uitase cardul de credit acasă când s-a oprit la pompă pentru a alimenta. Mbele, însă, şi-a dat seama că femeia era deja pe rezervă şi că probabil nu ar fi reuşit să ajungă înapoi acasă.

Nu întâlneşti în fiecare zi un angajat ca Mbele, un om care câştigă 75 de dolari pe săptămână şi care nu are nicio reţinere în a cheltui 7 dolari pentru un străin în dificultate. „Când mai treci pe aici mi-i poţi returna”, a liniştit-o Mbele, deoarece tânăra nu dorea ca bărbatul să plătească pentru benzină. Tânărul însă, nu a vrut să audă nicio scuză, pentru că văzuse indicatorul de carburant pe roşu şi nu-i putea permite tinerei să se pună într-o situaţie periculoasă pe autostradă.

Gestul lui Mbele a fost apreciat atât de femeie, care i-a rambursat câteva zile mai târziu banii pe benzină, cât şi de către angajatorii săi, care i-au promis că vor dona o sumă de 35.000 USD către o organizaţie caritabilă la alegere. Dar surprizele pentru Mbele nu s-au terminat aici: în cinstea lui a fost organizată o strângere de fonduri, care s-a încheiat cu un total de 29.000 USD – echivalentul salariului său pe 8 ani.

Tânărul este foarte recunoscător oricui i-a oferit sprijin, iar banii nu vor fi cheltuiţi la întâmplare, întrucât trebuie să aibă grijă de doi copii şi de fratele şi mama sa alături de care locuieşte sub acelaşi acoperiş.

sursa

Sărbătorește Ziua Internațională a Copiilor la Shopping MallDova
Articolul anterior
Șase studente din Franţa au venit în Moldova să înveţe cum să facă murături
Articolul următor
Alte articole interesante