Angela Merkel estimează peste 19.000 de infectări pe zi în Germania

Cancelarul Angela Merkel le-a spus luni liderilor Uniunii Creştin-Democrate (CDU) că infectările cu SARS-CoV-2 ar putea atinge circa 19.200 de cazuri zilnice în Germania dacă tendinţa actuală se menţine, relatează Bild, potrivit Reuters.

separator

„Dacă tendinţa continuă ca până acum, vom avea 19.200 de infectări zilnice. Situaţia este asemănătoare cu cea din alte ţări”, a declarat Merkel într-o videoconferinţă cu liderii CDU, transmite Adevarul.ro.

Totuşi, cancelarul german a subliniat că economia trebuie să continue să funcţioneze. „Trebuie să stabilim priorităţi, şi anume economia să funcţioneze şi să menţinem şcolile şi grădiniţele deschise”, a spus ea.

Potrivit surselor Bild, Merkel consideră petrecerile, mersul la restaurante şi evenimente religioase ca fiind problematice. „Fotbalul se află pe un loc secundar deocamdată”, a mai spus ea, precizând că va interveni pentru a opri răspândirea virusului.

Numărul infectărilor cu coronavirusul SARS-CoV-2 a crescut în ultimele săptămâni în Germania, ajungând la aproape 287.000, dintre care peste 9.500 fatale.

Andreea Marin alături de copiii lui Ștefan Bănică, într-o imagine rară
Articolul anterior
Trei lucruri pe care Renato Usatîi le-ar face cu Dianna Rotaru pe o insulă!
Articolul următor
Alte articole interesante