Angelina Jolie donează 1.000.000 $, în plină pandemie de coronavirus

Angelina Jolie face eforturi pentru a hrăni copiii defavorizați al căror acces la prânzurile școlare a fost întrerupt de închiderea școlii, pe fondul pandemiei coronavirusului.

separator
Ea a acordat un milion de dolari asociației caritabile No Kid Hungry, care spune că până acum a răspândit 2 milioane de dolari în 30 de state pentru a hrăni copiii ai căror familie au venituri mici.

„Începând cu această săptămână, peste un miliard de copii din întreaga lume nu merg la școală din cauza pandemiei de coronavirus”, a spus Angelina, 44 de ani, într-o declarație pentru No Kid Hungry. „Mulți copii depind de îngrijirea și mâncarea pe care o primesc în timpul orelor de școală, inclusiv aproape 22 de milioane de copii din America care se bazează pe sprijinul alimentar”.

Angelina, care este renumită pentru filantropia sa, a adăugat: „No Kid Hungry face eforturi mari pentru a ajunge la cât mai mulți dintre acei copii”.

Ea a colaborat intens cu Națiunile Unite și a scris un comunicat publicat miercuri, promovând noua coaliție globală pentru educație a UNESCO, care încearcă să faciliteze educația la distanță, deoarece toate școlile din întreaga lume s-au închis.

În 2006, vedeta de film și fostul ei soț Brad Pitt și-au întemeiat propria fundație caritabilă numită după fiul lor cel mai mare, Maddox, 18 ani, și s-au concentrat pe Cambodgia. Această organizație menține 10 școli în funcțiune în Cambodgia, iar Angelina finanțează separat școlile de fete din Afganistan și Kenya, relatează People. S-a implicat în întreaga lume pentru diferite cauze, iar în 2012 a primit statutul de trimis special din partea Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Sursa

Peste 1.000 de cazuri de coronavirus în România și 17 decese
Articolul anterior
Cum să îţi scoţi corect mănuşile de protecție, ca să nu te infectezi cu coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante