Angelina Jolie şi-a făcut cont de Instagram. Vezi despre ce a făcut prima postare

Angelina Jolie și-a făcut cont de Instagram, iar prima postare a fost despre Afganistan.

Angelina Jolie și-a făcut cont de Instagram. În prima postare pe rețeua de socializare respectivă ea a scris un text în susținerea cetățenilor din Afganistan. Actrița a publicat scrisoarea unei fete afgane și a promis că va împărtăși poveștile oamenilor de acolo la ea pe pagină. Acum, are deja 4,4 milioane de urmăritori, scrie safenews.md.

În postarea sa a îndemnat urmăritorii să atragă atenția la situația din Afganistan, unde puterea de stat a fost preluată de talibani – recunoscuți ca organizație teroristă și interziși în unele țări, cum ar fi în Rusia.

„Chiar acum poporul Afganistanului pierde posibilitatea de a socializa liber pe rețele și de a-și exprima gândurile. De aceea, mi-am făcut cont de Instagram, pentru a împărtăși istoriile oamenilor, astfel încât vocea lor să ajungă la toți, oameni care își cer drepturile și luptă în general pentru drepturile în lume”, a scris Angelina Jolie.

În scrisoarea propriu-zisă a unei fete afgane, se dă o apreciere la cum reacționează societatea la venirea talibanilor la putere. Potrivit spuselor ei, printre locuitori, se simte frica, chiar dacă sunt și din cei care cred că „talibanii s-au schimbat”. Fata a dezvăluit că nu crede în schimbările pozitive ale mișcării, pentru că „au un trecut rău”.

Pe lângă asta, fata și-a exprimat îngrijorarea că acum nu va putea învăța și lucra. „Credem că drepturile noastre vor fi încălcate”, a adăugat ea.

Angelina Jolie a adăugat la postare și o fotografie cu câteva femei din Afganistan chipul cărora nu se vede.

Moldovenii care revin în ţară pot primi până la 250 de mii de lei pentru a-şi iniţia o afacere
Articolul anterior
Un tânăr şi-a tatuat pe braţ codul QR al certificatului de vaccinare
Articolul următor