Ani grei de închisoare pentru o proxenetă care a obligat trei moldovence la prostituție în Italia

Femeie din Ungheni, condamnată la 9 ani de închisoare pentru trafic de ființe umane. A recrutat petru femei pentru exploatare sexuală în Milano, ItaliaLa 28 martie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Ungheni, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Ungheni.

Potrivit sentinței, o femeie în vârstă de 42 de ani, originară din raionul Ungheni, a fost condamnată la 9 ani de închisoare pentru trafic de ființe umane (art.165 alin.2 lit.b), d) din Codul penal), cu privarea de dreptul de a deține funcții și de a exercita activități legate de gestionarea resurselor umane pe un termen de 4 ani.Procurorii au înaintat învinuirea pe faptul că, în perioada anului 2010, inculpata aflându-se pe teritoriul Republicii Moldova, în urma unei înțelegeri prealabile cu concubinul său, de naționalitate albanez, și cu un conațional al acestuia, urmărind scopul exploatării sexuale comerciale a persoanelor, prin înșelăciune, au recrutat o femeie în orașul Milano, Italia, unde, profitând de starea de vulnerabilitate a victimei, au exploatat-o sexual în scop comercial, o perioadă de aproximativ 2 ani.

Tot inculpata, în perioada lunii ianuarie 2011, împreună cu ceilalți doi complici, prin înșelăciune, sub pretextul angajării în câmpul muncii cu un salariu atractiv, a recrutat încă două victime și le-a transportat în or. Milano, Italia, unde victimele au fost cazate într-un local, le-au fost luate actele, fiind înlocuite cu alte documente false, și impuse să practice prostituția până în luna noiembrie 2011.

Aceeași inculpată, în primăvara anului 2011, aflându-se pe teritoriul Republicii Moldova, prin înțelegere prealabilă cu ceilalți doi făptuitori, urmărind același scop infracțional au mai recrutat o victimă și au transportat-o în aceeași locație, unde au impus-o să se prostitueze timp de aproximativ 5-6 luni.

Inculpata a pledat nevinovată.În privința inculpatei, instanța de judecată a aplicat măsura preventivă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.Remarcăm că ceilalți doi participanți la comiterea infracțiunii au fost condamnați anterior în Italia.Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Groaznicul accident de pe Mihai Viteazul: Momentul în care victimele sunt scoase dintre fiare de către trecători

Șoferii și pasagerii mașinilor făcute zob, după ce au ajuns într-un pilon, una peste alta, pe strada Mihai Viteazul, din Capitală au fost scoși dintre fiarele automobilelor de trecători, până la sosirea ambulanței, scrie Unimedia.info.

Momentul în care mai mulți trecători sar în ajutor a fost publicat de internauți pe rețele.

Accidentul a avut loc pe 23 aprilie, în jurul orei 21:00 pe strada Mihai Viteazul. Potrivit Poliției, o mașină de model Ford s-a ciocnit cu o Toyota.

Vedeți AICI Video.

https://t.me/unicamd/1056

Record de temperaturi în Spania. Câte grade s-au înregistrat

Spania se confruntă în aceste zile cu temperaturi neobişnuit de mari cu 15-20 de grade peste normalul lunii aprilie, scrie stirileprotv.ro.

De marți, în sudul Spaniei, temperaturile oscilează între 35 și 37 de grade Celsius spre disperarea localnicilor și a turiștilor deopotrivă. Fenomenul este cu atât mai alarmant cu cât Peninsula Iberică să confruntă cu o secetă istorică, iar specialiștii anticipează o nouă vară toridă și uscată.

Agenţia spaniolă de meteorologie anticipează că această lună va fi probabil cel mai călduros aprilie de la începutul măsurătorilor în Peninsula Iberică.

Asta după ce schimbările climatice au generat în 2022 cel mai mare număr de zile marcate de „stres termic ridicat”.

Turist din New York: ”E foarte cald. Aici am ajuns din Elveţia, unde am dat de viscol”.

În Valencia, marţi au fost 36,2 grade, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Spania în aprilie.

Primăria a instalat o pădurice de panouri fotovoltaice care să genereze energie pentru consumul acestei şcoli.

În Sevilla, au fost miercuri 35,6 grade Celsius, un vârf absolut pentru acest oraş din Andalusia. Şi în Cordoba s-au înregistrat cu aproape 15 grade mai mult decât normalul şi cu 3 grade mai mult decât recordul istoric.

Turist: ”În California, de unde sunt eu, nu suntem obişnuiţi cu temperaturi din astea. Ok, înţeleg în august, dar acum e copleşitor, mai ales că nici nu plouă şi avem mare nevoie. Până unde vor tot urca temperaturile?”

Valul de căldură timpurie survine pe fondul unei secete istorice, din cauza căreia suferă culturile de măsline şi grâne. Ca să nu mai vorbim de riscul incendiilor de vegetaţie.

În Barcelona, hotelurile caută soluţii să limiteze consumul de apă. Aici, patronii au instalat clepsidre cu nisip în baie, pentru ca oaspeţii să fie atenţi la durata duşului.

Dar tot în Europa găsim şi extrema cealaltă. Noaptea trecută a fost cea mai rece înregistrată de statistici, minus 2 grade, în regiunea belgiană Flandra. Fermierii care cultivă viţă de vie ori pomi fructiferi au făcut noapte albă monitorizând focurile din livezi.

Iar peste Ocean, în Evergreen – Colorado a nins serios, în timp ce statele Florida şi Texas s-au confruntat cu o straşnică furtună cu grindină.

Bucățile de gheață au atins mărimea unor mingi de tenis. Șoferii ghinioniști, surprinși pe șosele de vremea extremă, s-au ales cu mașinile avariate. Zeci de mii de oameni au rămas fără energie electrică din cauza grindinei.

Au rupt drapelul NATO și l-au stropit cu vopsea roșie. Cine a făcut gestul

Protest la sediul Centrului de informare NATO din Chișinău. Un grup de persoane cu deputații neafiliați, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au rupt drapelul NATO și l-au stropit cu vopsea roșie, unimedia.info.

„Astăzi ne-am adunat la sediul celui mai mare bloc militar din lume, care a purtat sute de războaie în diferite părți ale lumii în ultimii 70 de ani și a exterminat milioane de oameni din întreaga lume. Trăim într-o țară liniștită, dar chiar și așa, Moldova pașnică este atrasă într-un bloc militar și în ostilități. În ultimul timp simțim tot mai mult cum țara noastră se umple cu arme, iar problemele sociale sunt neglijate”, a spus Nesterovschi.

La 15 martie, socialistul Alexandru Nesterovschi a anunțat că pleacă din echipa PSRM și se alătură „Mișcării pentru Popor”. Totodată, acesta a declarat că va fi deputat independent în Parlament. Anunțul a fost făcut de către Nesterovschi pe pagina sa de Facebook.

La 25 martie, și deputata Irina Lozovan a anunțat că părăsește Partidul Socialiștilor. Aceasta a menționat că va activa în calitate de deputat independent. Totodată, Lozovan a declarat că se va alătura și ea „Mișcării pentru Popor”.

Foștii deputați ai Partidului Socialiștilor, Irina Lozovan și Alexandru Nesterovschi, care au părăsit recent formațiunea și au aderat la Mișcarea pentru Popor, au anunțat, într-o conferință de presă, că creează un nou partid politic de stânga.

 

O femeie, care și-a făcut operație de micșorare a stomacului în Turcia, nu se mai poate opri din slăbit. A ajuns piele și os
Articolul anterior
5 boli grave care pot fi cauzate de singurătate. Cancerul este una dintre ele
Articolul următor