ANSA a depistat reziduuri de pesticide în hrișca livrată din Rusia

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a depistat în loturile de hrișcă venite din Federația Rusă reziduuri de pesticide ce depășesc de 57 de ori norma admisă.

separator

Instituția a cerut Agenției federale ruse pentru siguranța agroalimentară și veterinară Rosselhoznadzor să analizeze cazul, în vederea prevenirii încălcărilor.

ANSA a notificat Rosselhoznadzor că în loturile de hrișcă exportate de patru întreprinderi din regiunile Kursk, Leningrad, Breansk și Voronej, nivelul maxim admisibil al glifosatului de pesticide, stabilit prin Decretul Guvernului Republicii Moldova nr. 1191 din 23 decembrie 2010, a fost depășit.

În unul dintre loturi norma a fost depășită de 57 de ori.

După notificarea efectuată de ANSA, departamentul rus a lansat o anchetă.

Glifosatul este una din substanțele active cele mai utilizate la producerea pesticidelor, pentru a împiedica creșterea plantelor nedorite pe terenurile cultivate. Erbicidul ocupă primul loc în lume în în ceea ce privește cantitatea de producție.

Potrivit mai multor studii, glifosatul prezintă pericol pentru oameni: poate provoca cancer, anomalii genetice, perturbări hormonale și infertilitate.

sursa: www.zdg.md

CNESP: În Moldova, se reintroduce starea de urgență pe întreg teritoriul țării, până pe 15 ianuarie 2021
Articolul anterior
Un nigerian a venit la nunta unui prieten cu 6 iubite, toate însărcinate
Articolul următor
Alte articole interesante