ANSA interzice vânzarea păsărilor în Moldova

ANSA interzice vânzarea puilor de pasăre, în contextul în care un puternic focar de gripă aviară face ravagii în această perioadă pe întreg continentul european, inclusiv un focar fiind activ și în nordul țării.

Totodată, Agenția a venit cu un șir de restricții, care vor intra în vigoare începând din 2 februarie. Un ordin în acest sens a fost semnat de directorul instituției, Radu Musteața, transmite Publika.

Amintim că importul de carne de curcan şi ouă în ţara noastră de la o fermă din România, unde au fost depistate mai multe focare de gripă aviară, a fost sistat. Decizia a fost luată de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, care a declarat că măsura se va menţine cel puţin 30 de zile, în funcție de situaţia din ţara vecină.

Între timp, autorităţile de la ANSA au anunţat că într-o gospodărie din raionul Soroca este activ un focar de gripă aviară.

Potrivit celor de la ANSA, un puternic focar de gripă aviară face ravagii în această perioadă pe întreg continentul european. În acest context, autorităţile urmează să aplice măsuri mai riguroase privind profilaxia apariţiei acestei infecţii. Până atunci, specialiştii recomandă populaţiei să ţină păsările domestice în spaţii închise.

Săptămâna trecută, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a anunțat rechemarea cărnii de curcan, după depistarea focarelor de gripă aviară la fermele din România. Era vorba despre produsul plasat în comerț în perioada 24-27 ianuarie, lotul urmând să expire pe 1 februarie. Persoanele care au achiziționat produsele sunt rugate să se abțină de a le consuma și au dreptul să le returneze magazinului de unde au fost cumpărate, în baza bunului fiscal. Decizia a fost luată după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, autoritățile române anunțau despre prezența virusului la cea mai mare fermă de curcani din ţară, din judeţul Braşov. Ulterior, în aceeaşi zonă au fost descoperite alte două focare de gripă aviară. Peste 220 de mii de păsări vor fi sacrificate şi îngropate pe un teren aflat la câteva sute de metri de ferme.

Reese Witherspoon divorțează de Jim Toth după 12 ani de căsnicie

Reese Witherspoon și Jim Toth s-au despărțit după 12 ani de căsnicie.

În urmă cu trei zile, Reese Witherspoon a anunțat pe contul său Instagram că ea și soțul său, Jim Toth, au decis să meargă pe drumuri separate.

„Avem câteva veşti personale de împărtășit. Cu multă grijă şi considerație am luat decizia dificilă de a divorța. Ne-am bucurat de atâția ani minunați împreună şi mergem înainte cu dragoste şi respect reciproc pentru tot ceea ce am creat împreună”, a declarat actrița.

Potrivit unei surse apropiate, cei doi au decis să se despartă fiindcă iubirea lor se transformase într-o relație platonică.

Motivul pentru care Reese Witherspoon divorțează de Jim Toth după 12 ani de căsnicie

„Nu există niciun scandal sau dramă mare, doar doi oameni care, în esență, cresc un copil împreună, și nu mai au sentimente romantice unul pentru celălalt”, a declarat sursa pentru Page Six.

Aceasta a mai afirmat și că între cei doi nu mai există „nicio scânteie și niciun fel de romantism”. Cu toate acestea, Witherspoon și Toth încă nu au depus actele de divorț, și vor continua să lucreze împreună și să îl crească pe băiețelul lor, Tennessee, în vârstă de 10 ani.

„Ea a devenit mult mai puternică decât era când s-au căsătorit și și-a extins domeniile de interes în foarte multe feluri”, a mai spus sursa, potrivit Page Six.

Reese Witherspoon și-a vândut în 2021 afacerea Hello Sunshine pentru suma de 900 de milioane de dolari. Potrivit unei alte surse apropiate, Toth este „o parte importantă a afacerii Hello Sunshine”, fiind implicat și „în alte afaceri și consilii de administrație”.

„Au construit multe împreună”, a mai spus sursa, subliniind faptul că Witherspoon și Toth „au avut o perioadă de 12 ani cu adevărat uimitoare”, dar că „viețile lor s-au mișcat într-un mod care i-a făcut să vrea să ia această decizie împreună”.

În trecut, Reese Witherspoon a mai fost căsătorită cu actorul Ryan Phillippe, alături de care are doi copii: Ava și Deacon. În urmă cu câțiva ani, actrița a vorbit despre căsătoria cu Phillippe, mărturisind că deși era extrem de tânără, nu regretă decizia luată.

„M-am căsătorit când aveam 23 de ani și aveam doi copii până să împlinesc 27 de ani. Uneori este bine să te cunoști pe tine mai întâi, însă eu nu aș schimba nimic din ce am făcut. I-am spus și fiicei mele că la 25 de ani de-abia începi să te cunoști.”

Witherspoon și Phillippe au divorțat în 2008, iar în 2011 actrița s-a recăsătorit cu impresarul Jim Toth.

sursa

Ziua Mondială a Teatrului, marcată într-un mod inedit de Teatrul Dramatic Rus de Stat ,,Anton Cehov”

Imagini surprinzătoare și emoții deosebite pentru chișinăuieni și oaspeții Capitalei! Costumați ca la carte, actorii Teatrului Dramatic Rus de Stat ,,Anton Cehov”din Chișinău au făcut o prezentare în centrul capitalei oferind momente agreabile pentru trecători. Astfel, echipa a marcat Ziua Mondială a Teatrului care este sărbătorită astăzi, 27 martie. De ceva timp, Teatrul Cehov lucrează la implementarea unui “theatre performance” în aer liber.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

„Pe o rampă teatrală improvizată ad-hoc actorii vor performa poezii, fragmente din povestiri, scene din îndrăgitele spectacole ale Teatrului Cehov. Anton Cehov, Sławomir Mrożek, Don Nigro și Mihai Eminescu „vor vorbi” cu vocile actorilor Vera Mariancik, Iurii Andriușcenko, Natalia Cornigruță, Olga Kosnițer, Ecaterina Brausova, Alina Grinevici, Artiom Goncarov și Ecaterina Boldescu. Actorii vor transforma strada într-o scenă teatrală, scenografia va fi una urbană, fundalul muzical va fi compus din zgomotele orașului, iar ei vor comunica cu spectatorii. Mesajul artiștilor e de a le transmite locuitorilor orașului că teatrul e un fenomen viu, că, în orice clipă, spectatorii pot deveni actori și viceversa!”, se precizează într-un comunicat emis de Ministerul Culturii.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a menționat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că de-a lungul istoriei, teatrul a fost un mijloc prin care oamenii au spus povești și au transmis mesaje importante publicului larg.

„Prin interpretarea personajelor și a scenelor, actorii și regizorii au adus la viață emoții puternice, au suscitat imaginația și au provocat gândirea critică. În aceste vremuri dificile, teatrul a reușit să se adapteze și să continue să ofere spectacole inovatoare și captivante. Restricțiile de nu demult ne-au arătat cât de mare poate fi dorul de teatru și al teatrului de public. Astfel, teatrul a demonstrat încă o dată că este o forță culturală esențială și o sursă de inspirație enormă”, a subliniat ministrul.Totodată, Sergiu Prodan a venit cu îndemnul către fiecare de a sărbători toate formele de teatru, de la piese de teatru tradiționale la teatru de improvizație și teatru experimental.„Fie că sunteți un artist, un spectator sau doar un iubitor al artei, sărbătoriți Ziua Mondială a Teatrului alături de noi și recunoașteți impactul pe care teatrul îl are asupra vieților noastre”, este mesajul ministrului Culturii.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Cum se dezmiardă reciproc Renato Usatîi și Nina Crețu

Renato Usatîi a dat din casă. Acesta a dezvăluit cum o dezmiardă pe Nina Crețu, tânăra cu care formează un cuplu, și cum îl dezmiardă ea pe el, transmite www.stiri.md.

Nina Crețu dezvăluie cum a făcut cunoștință cu Renato Usatîi - Stiri.md

„Eu îi spun «păsărunea» și ea îmi spune «păsăroi»”, a spus Usatîi în cadrul unui nou interviu al podcastului „Bandstage”.

Usatîi a mai adăugat că Nina permanent îi face observații, în special în ceea ce ține de greșelile din vorbire sau scriere și îmbrăcăminte.

„Eu am rugat-o chiar, dacă undeva fac greșeli, ori scriu unele postări, ea se uită peste ele dacă am scris corect. Sau câteodată îmi mai trag câte o hăinuță mai smeșnaia (n.r. – amuzantă), îmi zice: «Ce ți-ai luat cămașa asta de președinte de colhoz?»”, spune el.

Cu toate acestea Usatîi zice că în relația lor „tăt îi четко, обстановка по кайфу” (n.r. – totul e bine, o atmosferă de plăcere).

Întrebat când ar putea să o ceară pe tânără de soție, Usatîi a răspuns: „Când o s-o cer pe domnișoara Nina Crețu de mireasă atunci o să vă informez, o să veniți vornicel cu Gonța (n.r. – jurnalistul Gheorghe Gonța), în pereche, amândoi frumușei cu aceeași ukladkă (n.r. – coafură), o să aibă un impact nu mai mic decât nunta mea cu Nina Crețu”.

Nina Cretu - dezvaluiri neasteptate despre relatia sa cu Renato Usatii.  Afla cum s-au cunoscut cei doi indragostiti: „Am crezut ca e o gluma de la  inceput...” - FOTO

Problema de clasa I pe care nici adulții nu știu să o rezolve. Sigur vei întâmpina dificultăți și tu
Articolul anterior
VIDEO! Moment inedit pe o scenă din România. Un tânăr interpret de peste Prut a făcut furori alături de maestrul Nicolae Botgros și orchestra ”Lăutarii”
Articolul următor