Anunț important pentru cei care doresc să își redobândească cetățenia română

Autoritatea Naţională Pentru Cetăţenie din România a anunţat schimbări la depunerea dosarelor pentru redobândirea cetăţeniei române. Începând cu ziua de 4 mai, nu vor mai fi acceptate adeverinţe de arhivă ca documente de susţinere a cererilor de redobândire a cetăţeniei române.

separator
La înregistrarea dosarelor privind cetăţenia română este obligatorie depunerea a două fotografii color de dată recentă format 3.5 cm X 4.5 cm (măsură aplicabilă începând cu data de 02.07.2018), precum şi prezentarea documentelor de identitate şi de stare civilă atât în original, cât şi în copie legalizată (cu traducere în limba română legalizată / supralegalizate / apostilate, dacă este cazul, în funcţie de situaţia specifică articolului de lege în temeiul căruia este formulată cererea), în cazul documentelor emise de autorităţile altor state, sau în copie simplă în cazul documentelor emise de autorităţile române, scrie infoprut.ro.

Cererile de redobândire a cetăţeniei române pot fi depuse la sediul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din Bucureşti, la Birourile teritoriale din Iaşi, Galaţi, Suceava şi Timişoara, precum şi la sediul misiunii diplomatice a României din ţara de domiciliu sau din ţara unde solicitantul deţine un permis de şedere legal.

Birourile Autorităţii pentru Cetăţenie sunt deschise de luni până joi, între orele 08.30 – 17.00 şi vinerii, între orele 08.30 – 14.30.

Vacanță de primăvară pentru elevii din Moldova
Articolul anterior
Microbuzele de rută anulate revin pe linie, în Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante