Anunţ important pentru cei care merg în România!

E vorba de condițiile de intrare, ședere și tranzitare a ţării vecine.

Ambasada României în Republica Moldova vine cu un anunț important privind măsurile referitoare la regimul de intrare, ședere și tranzit pe teritoriul României. Ambasada informează că, începând cu 1 august 2021, au fost efectuate modificări în legislația privind regimul carantinei, în sensul creșterii limitelor de vârstă pentru aplicabilitatea excepțiilor în cazul minorilor de la 3 la 6 ani, respectiv introducerea unei noi excepții pentru membrii delegațiilor sportive, scrie tv6.md cu referire la deschide.md.

Totodată, Ambasada amintește că, începând cu 12 iulie 2021, a fost prelungită cu 30 de zile starea de alertă pe teritoriul României. Nu au fost introduse restricții privind intrarea în România a cetățenilor străini și apatrizilor. Prin urmare, toți cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei (spre exemplu, ședere pe termen scurt, tranzit).

Regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile (cu excepția celor vin din UE/ SEE/ Confederația Elvețiană).

Sunt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării (10 zile de la încheierea schemei), precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile.

De asemenea, se exceptează de la măsura carantinei persoanele care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile și prezintă testul RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii în România sau îmbarcării. Totodată, sunt prevăzute excepții de la aceeași măsură pentru o serie de alte categorii, detaliate în HCNSU nr. 43 și 51, disponibile mai jos.

Hugh Jackman, supus unei noi biopsii pentru a afla dacă i-a recidivat cancerul
Articolul anterior
O femeie a furat o geantă cu mulţi bani uitată într-o cameră de joacă
Articolul următor