Anunț pentru românii din străinătate. Autoritățile de dau câte 200 de euro. Cine poate beneficia

Autoritățile din Spania au anunțat ajutoare în valoare de 200 de euro pentru cetățenii care încasează venituri mici, inclusiv pentru românii stabiliți acolo, în vederea atenuării prețurilor uriașe la alimente și facturi. Data limită până la care se poate solicita ajutorul este 30 septembrie.

Scopul ajutorului acordat de către Guvernul spaniol este de a ajuta persoanele care au obținut venituri foarte mici anul trecut. Cei care se încadrează trebuie să solicite ajutorul până pe 30 septembrie, scrie capital.ro.

Legea a fost aprobată prin decretul 11/2022 din 25 iunie, prin care au fost introduse noi reglementări în vederea măsurilor luate în contextul consecințelor economice și sociale generate de conflictul armat din Ucraina. Ajutorul se adresează persoanelor fizice cu un nivel scăzut de venituri, indiferent dacă sunt salariați, persoane fizice autorizate sau persoane fără loc de muncă.

Care sunt condițiile obligatorii pentru a beneficia de ajutorul social

  • să fii salariat, lucrător independent, sau șomer înregistrat în oficiile de ocupare a forței de muncă din Spania;
  • să nu ai venituri mai mari de 14.000 de euro pe an, tu și familia împreună;
  • să nu ai bunuri cu valoare mai mare de 43.196,4 euro, în afara reședinței obișnuite;

Este important de menționat că nu sunt eligibile la acest ajutor persoanele care primesc deja Venitul Minim Vital sau orice alt tip de pensie.

De asemenea, pot solicita acest ajutor persoanele care în anul 2021 au avut venituri mai mici de 14.000 brut, iar patrimoniul nu a depășit suma de de 43.196,40 euro, excluzând locuința, care începând cu data de 27 iunie 2022 au reședința legală în Spania de cel puțin un an imediat anterior și în mod neîntrerupt, care realizează o activitate în muncă, pe cont propriu sau ca angajat, cotizând la sistemul de Securitate Socială.

De asemenea, sunt eligibile persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă la Biroul de Șomaj, indiferent dacă obțin sau nu șomaj.

Ce presupune ajutorul social de 200 de euro

În data de 25 iulie, Agenția Fiscală a lansat procedura de solicitare a noii subvenții de 200 de euro, care se referă la persoanelor fizice (salariați, lucrători independenți și șomeri înregistrați ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă) cu un nivel scăzut al veniturilor și al averii.

Persoanele interesate trebuie să îndeplinească o serie de cerințe și, în termenul limită, să completeze formularul și să trimită cererea prin intermediul E-Office al Agenției Fiscale. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 30 septembrie 2022!

Un oligarh rus își vinde de urgență iahtul ascuns în Maldive

Miliardarul rus Igor Kesaev, care are o avere de peste 2,6 miliarde de dolari, și-a scos iahtul MySky la vânzare. Oferta de cumpărare a fost trimisă unui număr semnificativ de cumpărători.

Despre acest lucru informeză agenția de presă TASS.

Oferta de vânzare a superyacht-ului a fost trimisă de brokerul de iahturi Merle Wood & Associates unor potențiali cumpărători anonimi.

Kesaev nu a intrat sub sancțiunile SUA, dar a fost inclus pe lista de sancțiuni de către UE, Canada, Marea Britanie și Australia.

Iahtul MySky este vândut cu 29,5 milioane de euro.

Putin ar avea cel puțin trei dubluri: „Au comportamente diferite, uneori chiar înălțimi diferite”

Kirill Budanov, șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, consideră că președintele rus Vladimir Putin are cel puțin trei dubluri.

Владимир Путин президент двойник Россия Кремль

„Eu personal nu sunt un „expert în Putin”, să spunem așa. Dar, pentru mine, sunt exact trei dubluri, pe care personal le observ imediat. Câți sunt cu adevărat – trebuie doar să avem mai multe informații”, a adăugat Budanov, într-un interviu citat de presa ucraineană.

Nu este pentru prima dată când șeful direcției de informații din ministerul ucrainean al Apărării vorbește despre dublurile lui Putin. Acesta spunea în urmă cu două luni că Putin folosește dublurile în funcție de evenimentele la care participă.

„Au comportamente diferite, maniere diferite, mișcări diferite, uneori chiar înălțimi diferite, dacă te uiți cu atenție”, a menționat șeful serviciilor de informații militare ucrainene. Dublurile se pot schimba în funcție de evenimentul la care trebuie să apară liderul de la Kremlin.

The ceremony of signing agreements on joining the Donetsk and Lugansk people's republics, as well as the Kherson and Zaporozhye regions in the Grand Kremlin Palace.

Subiectul dublurilor lui Putin a fost ridicat în mod repetat în mass-media. Oamenii au observat schimbări ale feței și ale comportamentului său.

În online a apărut chiar și un tabel cu dublurile lui Putin. Anterior, activistul rus pentru drepturile omului Mark Feigin a spus că Putin folosește periodic dubluri care îndeplinesc funcții operaționale.

Într-un interviu din urmă cu câțiva ani, întrebat despre dubluri, Vladimir Putin a spus că „am refuzat să apelez la dubluri, Am primit această propunere într-una dintre cele mai dificile perioade, în timpul luptei împotriva terorismului”, spunea acesta, referindu-se la perioada de început a anilor 2000.

Budanov a mai spus că o mulțime de oficiali ruși au încercat să prevină o invazie pe scară largă a Ucrainei, pentru că au înțeles la ce ar putea duce acest lucru.

„Dar, după cum știți, în Rusia deciziile sunt luate de o singură persoană. Și i s-au oferit informațiile pe care dorea să le vadă. În plus, au existat anumite ciocniri în interiorul administrației de la Kremlin, care au avut o influență puternică asupra deciziei finale”, a adăugat el. el.

Budanov a menționat că decizia finală privind o invazie la scară largă a fost luată în jurul orei 15:00 pe 23 februarie.

Nouă țări susțin intrarea Ucrainei în NATO

Președinții țărilor membre NATO s-au opus anexării de către Rusia a teritoriilor ucrainene. Șefii a nouă state europene care sunt membre NATO au făcut o declarație comună cu privire la războiul din Ucraina și, în special, și-au exprimat reacția la încercarea Rusiei de a anexa teritoriile ucrainene.

76,000+ Ukraine Pictures

De asemenea, într-o declarație postată pe site-ul președintelui Poloniei, se spune că aceste țări susțin dorința Ucrainei de a adera la NATO, transmite Focus.

Într-o declarație comună făcută de liderii țărilor din Europa Centrală și de Est, se spune că aceștia au văzut personal consecințele agresiunii ruse în Ucraina. Prin urmare, ei nu pot rămâne tăcuți în timp ce Rusia, prin anexarea ilegală a teritoriilor Ucrainei, încalcă cartele dreptului internațional.

Liderii a nouă țări europene și-au exprimat sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și au spus că nu vor recunoaște niciodată legitimitatea anexării ruse a patru regiuni ale Ucrainei și a oricărui alt teritoriu al acesteia.

Președinții statelor Polonia, Andrzej Duda, Cehia, Milos Zeman, Muntenegru, Milo Djukanovic, România, Klaus Johannis, Slovacia, Zuzana Czaputova, Lituania, Gitanas Nausėda, Estonia Alar Karis, Macedonia de Nord, Stevo Pendarovski și Letonia, Egils Levits, au declarat că susțin decizia summitului NATO din 2008 conform căreia Ucraina ar trebui să devină membră a Alianței.

De asemenea, președinții țărilor europene au declarat deplin sprijin pentru Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei și au cerut Federației Ruse să părăsească imediat toate teritoriile ocupate ale Ucrainei.

,,Toți cei care comit crime de război trebuie trași la răspundere și aduși în fața justiției”, se arată în declarație.

Declarația lui Vladimir Zelensky cu privire la aderarea Ucrainei la NATO a fost o surpriză pentru Statele Unite.

Patru regiuni ucrainene încep azi referendumuri privind aderarea la Rusia
Articolul anterior
Accident grav în Capitală cu trei mașini implicate! Speriat, unul dintre șoferi a fugit de la locul faptei
Articolul următor