Anunțul Ambasadei Republicii Moldova pentru moldovenii aflați în Israel

În contextul situație actuale, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel, vine din nou cu recomandarea în adresa cetățenilor moldoveni să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate, anunțate de către autoritățile israeliene.

,,Pe cât este posibil, Ambasada recomandă abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor. Pentru mai multe detalii despre acțiunile ce trebuie întreprinse în cazul în care vă aflați într-o localitate asupra cărei sunt lansate rachete le găsiți aici: https://www.oref.org.

Vă rugăm să nu panicați. Respectați toate indicațiile autorităților competente israeliene, or sunt posibile și alte lansări de rachete. Pregătiți geanta cu actele și lucrurule strict necesare și țineți-o la îndemână. Identificați din timp cele mai apropiate adăposturi antirachetă.

Ambasada este în contact cu compania Air Moldova, care a confirmat că cursa aeriană Chișinău-Tel Aviv-Chișinău de astăzi va fi operată conform graficului aprobat. Dacă vor exista modificări ale funcționării aeroportului Ben Gurion și va fi nevoie de modificarea graficului zborurilor, compania Air Moldova și Ambasada vor anunța suplimentar.

Potrivit unui anunț publicat în urmă cu puțin timp de către Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel, ,,și astăzi continuă lansările de rachete din Fâșia Gaza. În cursul dimineții și amiezii, au fost atacate mai multe orașele israeliene. Sunt informații că în a doua jumătate a zilei (după ora 21.00) și noaptea sunt posibile noi lansări de rachete spre centrul (inclusiv Tel Aviv), sudul și nordul țării”.

Ambasada recomandă insistent abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor.

Să urmăriți anunțurile oficiale ale autorităților. Respectați toate indicațiile autorităților competente israeliene, or sunt posibile și alte lansări de rachete.

Pregătiți geanta cu actele și lucrurile strict necesare și țineți-o la îndemână. Identificați din timp cele mai apropiate adăposturi antirachetă”.

Puteți descărca aplicația ”Red Alert Israel” de notificare preventivă privind lansarea rachetelor, pentru deținătorii de Android: https://rb.gy/dttdhn sau https://bit.ly/3fh6szg și iOS: https://rb.gy/rrhxti.

Muncitorii străini pot apela pentru consultații la Centrul de Informații pentru Muncitorii Străini la numărul de telefon: 1-700-707-889.

Dacă vă confruntați cu probleme ieșite din comun, nu ezitați să ne contactați la telefonul liniei fierbinte a Ambasadei: 037770544.

Sosia lui Kim Kardashian a murit la spital, în timp ce își făcea o nouă intervenție chirurgicală

Christina Ashten Gourkani, despre care se spune că este sosia celebrei Kim Kardashian, în vârstă de 34 de ani, a suferit un stop cardiac la spital în primele ore ale dimineții de joi, 20 aprilie, scrie Stirileprotv.ro.

Familia ei a organizat o petiție pe GoFundMe pentru a strânge bani pentru costurile funerare ale acesteia, care a strâns în prezent peste 3.500 de dolari (2.800 de lire sterline), obiectivul fiind stabilit la 40.000 de dolari (32.000 de lire sterline), scrie Daily Star.

Petiția conține, de asemenea, și o declarație sfâșietoare din partea familiei. „După ce am ajuns la spital la scurt timp după apelul telefonic al unei rude, familia noastră a continuat să trăiască un coșmar, deoarece am fost informați că sănătatea și bunăstarea ei au continuat să se degradeze, după ce a suferit un stop cardiac. Moartea ei bruscă și tragică este în prezent investigată ca fiind o crimă legată de o procedură medicală care a luat o întorsătură nefastă”.

Familia a descris-o pe Ashten ca fiind „un spirit liber grijuliu și iubitor”, care „făcea persoana introvertită din ea să fie specială”. „Christina Ashten Gourkani, vei fi pentru totdeauna îngerul nostru păzitor”, se mai arată în descrierea postării.

Nu este încă clar ce operație a suferit Ashten chiar înainte de a muri.

Apropiații modelului și cei care o cunoșteau prin intermediul postărilor sale de pe platforma pentru adulți OnlyFans au început să-i aducă omagii.

„Sunt atât de dărâmat să aud de pierderea ta, ai plecat prea devreme. Ashten era frumoasă și naturală”, a scris un coleg de breaslă al modelului.

„Încă nu-mi vine să cred. Speram să nu fie adevărat… ne vei lipsi atât de mult. Mereu vie în inimile noastre”, a scris o colegă a femeii.

„Atât de trist că tocmai a murit din cauza operațiilor. Este atât de înfricoșător pentru că, într-adevăr, nu știi niciodată dacă vei muri din cauza acestora”, a postat pe Instagram un alt coleg.

ANI confirmă că a depistat nereguli în declarațiile de avere ale primarului Ion Ceban. 621.000 de lei ar putea fi confiscați

Autoritatea Națională de Integritate confirmă că a emis act de constatare pe numele primarului capitalei, Ion Ceban.

Ion Ceban - alegeri.md

Potrivit actului, edilul a admis încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale, fiindu-i identificată o diferență substanțială și deținerea averii cu caracter nejustificat în mărime de 621de mii de lei pentru anii 2017-2019.

Controlul s-a efectuat și pe numele membrilor familiei acestuia. Verificarea averii a fost realizată pentru perioada exercitării funcțiilor de consilier în Consiliul municipal Chișinău și deputat în Parlamentul RM, 01.08.2016-25.10.2019.

Principalele debite stabilite în cadrul controlului au vizat alimentarea conturilor avute în gestiune, achitări de servicii în numerar, donații către un partid politic sau simpatizant politic, cumpărarea valutei străine în dolari SUA, achitarea tranșelor pentru automobil și alte cheltuieli în numerar.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, primarul Ion Ceban riscă să fie decăzut din dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică cu excepția celor elective timp de 3 ani.

ANI informează că va transmite prezenta cauză în instanța de judecată în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate.

Astăzi, primarul Ion Ceban a anunțat că va contesta acest act în instanța de judecată.

Moldova are voce! Mesajul lui Pasha Parfeni înainte de plecarea la Eurovision 2023

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023, Pasha Parfeni, împreună cu echipa sa, pleacă la Liverpool, Marea Britanie, unde va avea loc concursul muzical.

Mesajul lui Pasha Parfeni înainte de plecarea la Eurovision 2023

În cadrul unei conferințe de presă, artistul le-a mulțumit tuturor celor care l-au ajutat să ajungă la cel mai important concurs muzical al anului și i-a îndemnat să-l susțină în continuare, transmite IPN.

Pasha Parfeni s-a adresat tuturor conaționalilor, indiferent în ce țară s-ar afla aceștia, să-l voteze, astfel ca vocea Republicii Moldova să fie auzită în întreaga Europă. „Noi chiar mizăm pe susținerea voastră. Rezultatul contează foarte mult și asta depinde de cum noi vom transmite energia și vom evolua la acest concurs. Echipa este foarte importantă, iar pentru mine, echipa este fiecare cetățean al Republicii Moldova, indiferent unde s-ar afla. Rezultatul depinde foarte mult de cum noi ne vom mobiliza. Moldova are voce și în Uniunea Europeană, și la Eurovision”, a declarat Pasha Parfeni.

Autoarea versurilor „Soarele și luna”, melodie cu care Pașa Parfeni va evolua pe scena de la Eurovision, Elena Parfeni a menționat în cadrul conferinței de presă că se simte mândră că această piesă va fi cântată în limba română. „Împreună cu noi cântă o Europă întreagă, o Europă întreagă caută să traducă versurile, respectiv, prin acest fapt eu contribui la promovarea imaginii țării noastre. În versuri avem trimiteri la simbolurile naționale”, a declarat ea.

Semifinalele concursului Eurovision Song Contest 2023 vor avea loc pe 9 și 11 mai 2023, pe Arena din Liverpool, iar marea finală va fi pe 13 mai.

Accident teribil. Microbuz de rută, avariat la Bălți. 8 oameni răniți
Articolul anterior
Comunicarea emoționantă a unei mame gorilă cu un copil uman a încântat rețelele sociale
Articolul următor