Anunțul autorităților italiene: Cetățenii moldoveni pot merge la votare fără restricții. Vezi link-ul pentru a descărca modelul declarației (autodichiarazione)

Consulatul Republicii Moldova la Milano a venit cu precizări pentru cetăţenii R. Moldova care urmează să îşi exercite dreptul la vot la cel de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, ce se va desfăşura în data de 15 noiembrie.

separator

„Autorităţile italiene centrale au confirmat oficial că deplasarea şi accesul la secţiile de votare pentru alegerile preşedintelui Republicii Moldova din 15 noiembrie, va fi PERMISĂ cetăţenilor Republicii Moldova, inclusiv în zonele cu circulaţie restricţionată (zonele portocalii şi roşii) cu prezentarea obligatorie a declaraţiei pe proprie răspundere (autodichiarazione) către organele de poliţie la efectuarea controlului”, se spune în comunicatul misiunii diplomatice, TvrMoldova.md.

Modelul declaraţiei pe proprie răspundere (autodichiarazione) poate fi descărcată de pe următorul link sau poate fi solicitată direct de la funcţionarul de poliţie în momentul efectuării controlului.

„În declaraţia pe proprie răspundere (autodichiarazione) trebuie să introduceţi datele personale, iar la motivul deplasării să fie indicat “voto Elezioni Presidenziali Moldova-15 novembre”. Declaraţia pe proprie răspundere (autodichiarazione) completată corespunzător este unica formă de legitimare a deplasării în ziua votării. Reiterăm că nu există nici un impediment în deplasarea cetăţenilor R. Moldova către secţiile de votare în ziua de 15 noiembrie 2020, indiferent că Vă aflaţi în zonă roşie, portocalie sau galbenă”, susţine misiunea diplomatică.

Pentru alegerile prezidenţiale în Italia au fost deschise 30 de secţii de votare.

Cine sunt cei doi soți care au creat vaccinul anti-Covid-19 Pfizer, cu 90% eficiență în combaterea virusului
Articolul anterior
Fotograful Alex Iordache, rupt de durere: ,,Voi face echipă cu vandalii. Datorită lor aceste fotografii vorbesc atât de multe despre societatea în care m-am născut și trăiesc”
Articolul următor
Alte articole interesante