Anunțul trist făcut de medici, despre actrița cu origini basarabene Tamara Buciuceanu-Botez

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez este în continuare internată în Spitalul Elias din București, iar medicii spun că starea ei s-a agravat.

separator

Actualizare: Actrița Tamara Buciuceanu-Botez s-a stins din viață.

Actriţa este în continuare intubată şi ventilată mecanic. „E într-o stare gravă. Este intubată şi ventilată mecanic, este într-o stare severă. Starea dumneaei s-a agravat”, a declarat, marţi, pentru mediafax.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias.

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez, în vârstă de 90 de ani, a fost internată, la începutul lunii octombrie, la Spitalul Elias din Bucureşti, internarea survenind pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-au acutizat.

Tamara Buciuceanu este una dintre cele mai apreciate actrițe române de teatru, film și televiziune din generația de aur. Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune şi film.

Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chiriţa din „Chiriţa în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

În anul 2011, în semn de preţuire a impresionantei activităţi artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Rona Hartner: ,,Analizele îmi arătau deficit de fier, iar eu aveam cancer”
Articolul anterior
,,Fără Apărare”, un scurtmetraj despre agresiunile din școală și cum sunt umiliți profesorii
Articolul următor
Alte articole interesante