Apel pentru cetățeni: cereți ajutorul medicului de familie sau a serviciului de urgență 112, dacă prezentați simptome de răceală însoțite de febră

Începând de astăzi, 25 martie, accesul populației în spațiile publice, cum ar fi parcurile sau terenurile de joacă este limitat. Pentru asigurarea interdicției vor fi implicați angajații Ministerului de Interne și ai Ministerului Apărării, transmite într-un comunicat Poliția Republicii Moldova.

separator
Astfel, persoanelor vârstnice, de peste 63 de ani, li se interzice aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția deplasărilor în interese de serviciu, deplasarea pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, pentru procurarea produselor alimentare sau deplasarea pentru alte motive justificate şi care nu pot fi amânate ( decesul unui membru al familiei, necesităţi ale persoanelor şi animalelor de companie).

De asemenea, este restricționată aflarea persoanelor în spaţii publice ( parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement). La fel, se interzice prestarea serviciilor de alimentaţie publică în unităţile de comercializare a produselor petroliere.

Solicităm cetățenilor aflați în regim de carantină, să nu părăsească domiciliul sub nici o formă pe o perioadă de 14 zile, conform recomandărilor autorităților și să evite contactul cu alte persoane.

Potrivit oamenilor legii, din momentul aprobării hotărârilor Comisiei Naționale pentru Situații de Urgență avem înregistrate peste 80 procese verbale întocmite pe abateri ale unor agenți economici care nu s-au conformat cerințelor și măsurilor impuse prin hotărârile respective, persoane fizice care nu au respectat măsurile de prevenire a virusului și transportatori de pasageri care au ignorat cerințele legale.

Poliția îndeamnă oamenii să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să ceară ajutorul medicului de familie sau a Serviciului de urgență 112, dacă atestă simptome de răceală, însoțite de febră.

Dezinfectanți, măști medicale și mănuși fără acte, depistate de polițiști
Articolul anterior
Lionel Messi și Pep Guardiola au donat au donat fiecare un milion de euro pentru lupta contra Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante